Nincsenek termékek a kosárban.
Hozzávalók:
– 500 g csirkemellfilé
– 1 csomag szeletelt bacon
– 40 dkg csirkemáj
– 1 fej vöröshagyma
– só, bors ( vagy színesbors)
– olívaolaj
Elkészítés:
A húst megmosom, vékony szeletekre vágom és kissé kiklopfolom, sózom, borsozom.
A hagymát megtisztítom és apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Rádobom a megmosott csirkemájat, sózom, borsozom és pár perc alatt átforgatom, megpirítom. Félreteszem hűlni.
Alufóliából hosszabb csíkot tépek, erre fektetem sorban a baconszeleteket. Beterítem csirkemell szeletekkel, majd a közepére halmozom egy csíkban a tölteléket.
Az alufólia segítségével feltekerem a húst, majd a két végén összecsavarom a fóliát. Tepsibe teszem a tekercseket és 180 fokon nagyjából 35-40 percig sütöm őket. Ezután leveszem az alufóliát mindegyikről és magasabb hőfokra (grillre) kapcsolva megpirítom a bacont rajtuk.
Tálalás előtt szeletelem, nem túl vékonyan. A maradék alufóliába csavarva és hűtőben tárolva, másnap gyönyörű vékonyan szeletelhető.
Köret nálam most sült édesburgonya volt, de jó lehet hozzá a rizs, bulgur, vagy kuszkusz is.