Hozzávalók:

– 9 db narancs

– fahéj

– szegfűszeg

– gyömbér

– 12 evőkanál eritrit

– pektin

Elkészítés:

A narancsokat alaposan megmossuk, és kb. 4 evőkanál reszelt narancshéjat a lábasba teszünk. A narancsokat félbe vágjuk, és kikanalazzuk, majd én még kézi narancs facsaróval kiszedtem a többit. Arra viszont nagyon kell ügyelni, hogy a narancs fehér része ne kerüljön a lekvárba. Ha kész az egészet feltesszük főni, hozzá keverjük a 10 evőkanál eritritet, és a fűszereket ízlés szerint. Alacsony lángon kb. 30-40 percig főztem. Majd a pektint ( kb. 5 evőkanál volt nekem, attól függ mennyire szeretnénk sűsűre) elkeverjük a maradék eritrittel, és a narancshoz adjuk. Alacsony lángon még további 15 percet főztem. Ezután 2 db kis befőttes üvegbe töltöttem, celofánt tettem a tetejére, a tetejét kicsit benedvesítettem, és rátekertem a kupakot. Fejjel lefele, plédbe csomagoltam, és másnap reggel csomagoltam ki.

 img_1394.JPG

Write a comment