Hozzávalók:
– 200 g friss borsó ( vagy gyorsfagyasztott)
– 50 g parmezánsajt
– só
– 1 kis fej vöröshagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– bors
– 2 evőkanál nyílgyökérliszt ( vagy étkezési keményítő, aki fogyaszt)
Elkészítés:
A borsót forrásban lévő sós vízben 5 perc alatt megfőzzük majd leszűrjük. Egy magas falu edényben a vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd ráöntjük a borsót, és felöntjük azzal a vízzel amiben a borsó főtt. Ízesítjük a fűszerekkel, majd ha már majdnem forr, beleszórjuk a nyílgyökérlisztet, és alacsony lángon 5-10 percig főzzük. Végül beleszórjuk a parmezánsajtot, és még 5 percig főzzük. Tálalhatjuk tükörtojással, vagy fasírttal.
Tápérték 1 adagban feltét nélkül:
kcal: 239.53
fehérje: 13.07 g
szénhidrát: 29.15 g
zsír: 7.68 g