Nincsenek termékek a kosárban.
A húsvéti reggelinél elengedhetetlen a húsvéti sonka, a tojás, és a hagymaféle.
Most megint egy olyan húsvéti receptet hoztam, ami nyilván nem azt a célt szolgálja, hogy minden reggeled ezzel kezd, viszont ünnepnapokon kicsit elengedhetjük magunkat, és lelkiismeret furdalás nélkül ehetsz belőle MÉRTÉKKEL! A legjobb benne, hogy az egészségtudatos életmódot nem követő rokonok is nagyon jót falatoztak belőle húsvét napján.
Ha további tippeket, recepteket szeretnél, az oldalon rengeteg recept közül válogathatsz.
Online, személyi edzésre is van lehetőség csatlakozni, erről részletesebben is olvashatsz, ha IDE kattintasz.
Hozzávalók (24cm-es kapcsos tortaformához):
- 200 g Dia Wellness lisztkeverék 50%
- 100 g Dia Wellness sütőliszt
- 1 teáskanál só
- 2 db tojás
- 30 g budafoki élesztő
- 1 teskanál eritrit
- 200 ml cukormentes mandulatej
Hozzávalók a töltelékhez:
- 60 g füstölt sonka
- 40 g 12%-os tejföl
- 4 darab tojás
- 4-5 szál metélőhagyma
- 40 g tolle light trappista sajt
- 15 g teavaj
- só, bors
Elkészítés:
A langyos, de nem forró mandulatejben elkeverjük az egy teáskanál eritritet, és beleszórjuk az élesztőt és felfuttatjuk egy kis tálkában. Mivel mandulatejet használok hozzá, valamint édesítőt ( nem pedig sima cukrot) nem fog olyan szépen feljönni, viszont a tészta így is szépen meg fog kelni. Kicsit megdagad, buborékok lesznek a tetején. Ez eltarthat 10-15 percig.
A tészta többi hozzávalóit elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk az élesztőt, ha felfutott. Kézzel lágy tésztát dagasztunk, majd egy órát letakarva meleg helyen pihentetjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A tojásokat keményre főzzük. Ha kész, apróra daraboljuk, hozzákeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük, a metélőhagymát apróra vágjuk, a sonkát felkockázzuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra kinyújtjuk kb. fél cm vastagra.Egy szilikonos ecset segítségével vékonyan a tészta felületét megkenjük olvasztott vajjal.
Egyenletesen elosztjuk rajta a tejfölös tojást, megszórjuk a sonkadarabokkal, a metélőhagymával, végül a reszelt sajttal.
A tésztát a hosszabbik oldalánál feltekerjük mint a palacsintát, vagy a beiglit. Ezután egy éles késsel szeleteljük fel kb. 3 cm vastagra. A kést érdemes belisztezni, és könnyebb lesz felszeletelni.
A 24 centiméteres tortaformába szilikonos zsírpapírral kibéleljük, úgy, hogy kilógjon oldalt. A felszeletelt tésztát szorosan egymás mellé tesszük. Meleg helyen, letakarva további 30 percet kelesztjük.
Végül megkenjük olvasztott vajjal, és előmelegített 160-165 fokos sütőben, a középső rácson, alsó felső sütésen 25-30 perc alatt készre sütjük.
Kivesszük a kapcsos sütőformából, és hagyjuk kihűlni.
Tápérték 100 grammban:
kcal: 200.93 g
fehérje: 14.54 g
szénhidrát: 14.3 g
zsír: 7.84 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: