Nincsenek termékek a kosárban.
Anyák napja alkalmából én ezzel a süteménnyel lepem meg Édesanyámat. Remélem tartja a jó szokását, miszerint havonta kb. egyszer ül le a facebook elé, és én előbb hazaérek ezzel a finomsággal, mint a sütemény híre. Azért a sütihez hozzátartozik, hogy aki diétázik csak mértékkel fogyassza, mivel a vanília krémnek, mascarponenak köszönhetően a zsírtartalma elég magas, de kárpótlásul nagyon finom. 🙂 Az eredeti receptet Gesztenye blogján találtam, köszönet érte!
Hozzávalók a tésztához:
– 100 g Dia wellness CH mínusz lisztkeverék ( Dia-Wellness liszt ITT)
– 100 g Dia Wellness sütőliszt ( Dia-Wellness liszt ITT)
– 50 g eritrit (eritrit ITT)
– 90 g teavaj
– 1 csomag sütőpor (foszfátmentes sütőpor ITT)
– 1 tojássárgája
– 80 g natúr joghurt
– fél citrom reszelt héja
Hozzávalók a krémhez:
– 4 tojássárgája
– 80 g eritrit (eritrit ITT)
– 1 vaníliarúd kikapart magja (fűszernövények ITT)
– 60 g kókuszkrém (kókusztej, kókuszkrém ITT)
– 2,5 dl kókusztej (kókusztej, kókuszkrém ITT)
– 150 g low fat mascarpone
– 1 ek nyílgyökérliszt (paleo liszt ITT)
Hozzávalók a tetejére:
– eper
– durvára vágott natúr pisztácia
Elkészítés:
A lisztet tálba szórom, hozzáadom a sütőport és az eritritet is elkeverem benne. Majd a hideg vajat kockákra vágom belemorzsolom a lisztbe. Hozzáadom a tojássárgáját és a natúr joghurtot, reszelt citromhéjat, és omlós tésztát gyúrok belőle. A tésztát alufóliába csomagolom, és minimum fél órára hűtőbe teszem. Ha letelt az idő, kiveszem a hűtőből és lisztes felületen akkora kör alakúra nyújtom, mint a formánk. Villával megszurkálom, a tetejére sütőpapírt helyezek, és babot teszek rá, hogy ne púposodjon fel. Az alsó rácson 170 fokon 20 percig sütöttem, majd levettem a babot és a sütőpapírt és további 15 percig sütöttem még.
A krémhez a tojássárgájákat habosra keverem az eritrittel, majd belekeverem a vanília rúd kikapart magját. Egy másik edénybe kikeverem a kókusztejet a kókusztejszínnel, és hozzáöntöm a tojásos masszához. Felteszem egy edénybe főzni, figyelve, hogy ne forrjon fel, mert kicsapódik a tojás.Fokozatos hozzákeverjük a nyílgyökérlisztet, és addig keverjük, amíg besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt elkeverjük benne a mascarponet, és a krémet betöltjük a kihűlt pite tésztánkba.
A tetejét szeletekre vágott eperrel, és apróra vágott pisztáciával díszítjük.
Tápérték 1 szeletben, eper és pisztácia nélkül: (14 szeletre vágva)
kcal: 160.23
fehérje: 5.69 g
szénhidrát: 8.38 g
zsír: 10.92 g