A nocarb széles metélt tésztát már használtam. Akkor túrós tészta készült belőle édesen. Most az angyalhaj tésztát használtam, amit paradicsomosan, csirkésen készítettem el.

Hozzávalók:( 2 adag)

– 300 g nocarb angyalhaj tészta

– 280 g ( 2 db) paradicsom

– 240 g csirkemell ( nyersen ennyi)

– só, bors, kakukkfű, rozmaring, oregano

– 30 g parmezán sajt

Elkészítés:

A tésztát bő citromos vízben átmossuk, majd egy serpenyőbe, minden zsiradék nélkül átpirítjuk kb. 15 percig. Néha megkeverjük. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, és wokban megpirítjuk, és fűszerezzük, sóval, borssal, oreganoval, kakukkfűvel, rozmaringgal. A paradicsomot felkockázzuk, és feltesszük főni, majd 1 dl vízet még adhtunk hozzá, ha szükséges. Fűszerezzük és kb negyed órát főzzük. Végül belekeverjük a csirkemellet, és a tésztára öntjük. Reszelt parmezánnal tálaljuk. 

1 adag ( 426 g) tápértéke:
 
kcal: 238.08
 

fehérje: 35.37

szénhidrát: 7.38

zsír: 5.96

01ab328d22181df951523836bab2dff1565dcf1b28.jpg

 

Write a comment