Ha már unod a zabkását, ami egyébként szerintem megunhatatlan, mert ezer féle képen variálható, akkor jöhet a kölespuding! A tetejére mehet bármi, nagyon finom, és nagyon jól telít. Garantáltan nem leszel éhes egy óra múlva.

Az eredeti recept Szafi oldalán található, ezt variáltam kicsit.

Hozzávalók:

– 40 g köles

– 2 dl mogyorótej ( vagy bármilyen tej, víz)

– 1,6 dl víz

– 20 g Szafi Fitt csokipudingpor ( ITT tudod megvásárolni)

– 1 őszibarack

– puffasztott köles

– aszalt meggy

– aszalt vörösáfonya

– ízlés szerint mehetnek rá magok, puffasztott köles stb. friss gyümölcsök

Elkészítés:

A kölest egy lábasba tettem, és 160 g folyadékkal felöntöttem, majd fedő alatt alacsony hőfokon puhára főztem. A folyadék nálam most 100 g mogyorótej, és 60 g víz keveréke volt. Közben egy másik edényben a csokipudingport és 1 dl vízzel és 1 dl mogyorótejjel felöntöttem, és alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett főztem. Amikor a köles megpuhult, nekem kb. 10 perc volt, hozzáöntöttem a csokipudinghoz, és alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett addig főztem, amíg besűrűsödött. A tetejét barackkal, aszalt gyümölcsökkel, és puffasztott kölessel díszítettem, de ízlés, diéta szerint mehet rá bármi. Nagyon laktató, kitűnő reggelire.

Tápérték a teljes adagra: (egy barackkal, és pár szem aszalt gyümölccsel, kevés puffasztott kölessel):

kcal: 297.3 g

fehérje: 7.85 g

szénhidrát: 49.77 g

zsír: 6.03 g

img_5221.JPG

img_5222.JPG

Write a comment