Ha már unod a zabkását, ami egyébként szerintem megunhatatlan, mert ezer féle képen variálható, akkor jöhet a kölespuding! A tetejére mehet bármi, nagyon finom, és nagyon jól telít. Garantáltan nem leszel éhes egy óra múlva.
Az eredeti recept Szafi oldalán található, ezt variáltam kicsit.
Hozzávalók:
– 40 g köles
– 2 dl mogyorótej ( vagy bármilyen tej, víz)
– 1,6 dl víz
– 20 g Szafi Fitt csokipudingpor ( ITT tudod megvásárolni)
– 1 őszibarack
– puffasztott köles
– aszalt meggy
– aszalt vörösáfonya
– ízlés szerint mehetnek rá magok, puffasztott köles stb. friss gyümölcsök
Elkészítés:
A kölest egy lábasba tettem, és 160 g folyadékkal felöntöttem, majd fedő alatt alacsony hőfokon puhára főztem. A folyadék nálam most 100 g mogyorótej, és 60 g víz keveréke volt. Közben egy másik edényben a csokipudingport és 1 dl vízzel és 1 dl mogyorótejjel felöntöttem, és alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett főztem. Amikor a köles megpuhult, nekem kb. 10 perc volt, hozzáöntöttem a csokipudinghoz, és alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett addig főztem, amíg besűrűsödött. A tetejét barackkal, aszalt gyümölcsökkel, és puffasztott kölessel díszítettem, de ízlés, diéta szerint mehet rá bármi. Nagyon laktató, kitűnő reggelire.
Tápérték a teljes adagra: (egy barackkal, és pár szem aszalt gyümölccsel, kevés puffasztott kölessel):
kcal: 297.3 g
fehérje: 7.85 g
szénhidrát: 49.77 g
zsír: 6.03 g