Nincsenek termékek a kosárban.
Ebben a nagy hőségben szerettem volna, valami gyümölcsös, könnyű süteményt készíteni, ami ráadásul gyorsan kész van, és a nem diétázó szüleim ízlésének is megfelel. Aztán eszembe jutott Szafinak ez a receptje, amit már almás piteként elkészítettem régebben. A töltelék most túró lett, egy kis eperrel megbolondítva. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, nekem az eper szezonból maradt egy kevés a fagyasztóban, így gondoltam felhasználom, úgy is kellett a hely. Biztos, hogy a nyár folyamán el fog még nálam készülni barackos vagy meggyes formában.
A tésztánál az eredeti recepthez képest kevesebb kókuszolajat használtam, amit vízzel helyettesítettem, így a kalória értéke alacsonyabb lett, az íze pedig így is nagyon finom.
Hozzávalók a tésztához:
– 300 g szafi paleo süteményliszt
– 35 g kókuszolaj
– 2 dl víz
Tészta eredeti receptje Szafi oldaláról származik.
Hozzávalók a töltelékhez:
– 360 g zsírszegény túró ( paleo diétázóknak totu)
– 1 tojás
– reszelt citromhéj
– vanília aroma
– eritrit ízlés szerint ( vagy stevia)
– 200 g eper
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a tészta 1/3-át egy közepes méretű szilikonos tepsi, vagy szilikonos zsírpapírral bélelt tepsi aljára simítjuk.
A túró töltelék hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint teszünk bele eritritet, vanília aromát, és reszelt citromhéjat. A túró tölteléket rásimítjuk a tésztára, a tetejét megszórjuk a félbevágott eper szeletekkel. Majd a maradék tésztát kezünkkel rámorzsoljuk az eper tetejére. Előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, és szeleteljük. Ebből mennyiségből 12 szelet lett nekem
Tápérték 1 szeletben:
kcal: 108.56 g
fehérje: 6.61 g
szénhidrát: 11.03 g
zsír: 4.41 g