Imádom az almás sütiket, így hát mivel indíthatnám a reggelt, ha nem valami almás finomsággal? Egy hete ilyen gofrikkal indul a reggelem, de mindig kísérletezgettem kicsit, és mindig más fajta liszttel készítettem. Hamarosan hozom a recept paleo verzióját is! 🙂 A gofrikat szilikonos gofriformában sütöttem sütőben, így nem kellett a gofri sütővel bajlódni. Nagyon finom lett, próbáljátok ki! A hozzávalókat a Fittmarket Shopban szerzem be, amit Budapesten személyesen átvehetsz, vagy kérhetsz házhoz szállítást is az ország egész területén! Kövessetek instán is.
Hozzávalók a 3 gofrihoz:
- 1 kisebb alma
- 30 g Dia wellness CH mínusz lisztkeverék ( más Dia wellness liszttel is jó)
- fél csomag sütőpor
- 10 g útifűmaghéj
- 10 g tojásfehérjepor
- 40 g eritrit
- csipet só
- fél tojás
- 1 dl cukormentes mandulatej
- vanília aroma
- fahéj
Hozzávalók a tetejére ( opcionális)
- 10 g Szafi Fitt vaníliás pudingpor
- 1 dl kókusztej
- erdei gyümölcs mix
- tojásfehérjehab
Elkészítés:
Az almát megpucoltam, majd nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A száraz hozzávalókat elkevertem, majd hozzá adtam a tojást és a mandulatejet. Csomómentesre kevertem. Végül hozzáadtam a reszelt almát. Elkevertem benne, hogy csomómentes legyen a massza, és 5 percig pihentettem. Elővettem egy szilikonos gofri formát, és 3 gofri lapot megtöltöttem vele. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöttem. Szép magasra meg fognak nőni.
A tetejére a vaníliás pudingport a hátulján lévő elkészítésnek megfelelően megfőztem a kókusztejben. A tetejét megszórtam erdei gyümölccsel, és habgaluskát készítettem hozzá. A tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá vertem, majd forrásban lévő vízbe szaggattam egy kanál segítségével. 1 percig főztem, majd megfordítottam és a másik oldalát is hagytam egy percig. Természetesen, hogy mit teszünk a tetejére, annak csak a képzelet és a diéta szab határt. 🙂
Tápérték az egész adagban: ( csak a gofrik)
kcal: 267.22
fehérje: 23.12 g
szénhidrát: 19.92 g
zsír: 7.41 g