Imádom az almás sütiket, így hát mivel indíthatnám a reggelt, ha nem valami almás finomsággal? Egy hete ilyen gofrikkal indul a reggelem, de mindig kísérletezgettem kicsit, és mindig más fajta liszttel készítettem. Hamarosan hozom a recept paleo verzióját is! 🙂 A gofrikat szilikonos gofriformában sütöttem sütőben, így nem kellett a gofri sütővel bajlódni. Nagyon finom lett, próbáljátok ki! A hozzávalókat a Fittmarket Shopban szerzem be, amit Budapesten személyesen átvehetsz, vagy kérhetsz házhoz szállítást is az ország egész területén! Kövessetek instán is.

Hozzávalók a 3 gofrihoz:

  • 1 kisebb alma
  • 30 g Dia wellness CH mínusz lisztkeverék ( más Dia wellness liszttel is jó)
  • fél csomag sütőpor
  • 10 g útifűmaghéj
  • 10 g tojásfehérjepor
  • 40 g eritrit
  • csipet só
  • fél tojás
  • 1 dl cukormentes mandulatej
  • vanília aroma
  • fahéj

Hozzávalók a tetejére ( opcionális)

  • 10 g Szafi Fitt vaníliás pudingpor
  • 1 dl kókusztej
  • erdei gyümölcs mix
  • tojásfehérjehab

Elkészítés:

Az almát megpucoltam, majd nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A száraz hozzávalókat elkevertem, majd hozzá adtam a tojást és a mandulatejet. Csomómentesre kevertem. Végül hozzáadtam a reszelt almát. Elkevertem benne, hogy csomómentes legyen a massza, és 5 percig pihentettem. Elővettem egy szilikonos gofri formát, és 3 gofri lapot megtöltöttem vele. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöttem. Szép magasra meg fognak nőni.

A tetejére a vaníliás pudingport a hátulján lévő elkészítésnek megfelelően megfőztem a kókusztejben. A tetejét megszórtam erdei gyümölccsel, és habgaluskát készítettem hozzá. A tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá vertem, majd forrásban lévő vízbe szaggattam egy kanál segítségével. 1 percig főztem, majd megfordítottam és a másik oldalát is hagytam egy percig. Természetesen, hogy mit teszünk a tetejére, annak csak a képzelet és a diéta szab határt. 🙂

Tápérték az egész adagban: ( csak a gofrik)

 kcal: 267.22 

fehérje: 23.12 g

szénhidrát: 19.92 g

zsír: 7.41 g

 

img_6951

img_6952