Barion Pixel

A hókifli is egy olyan karácsonyi sütemény, amely nem hiányozhat a karácsonyi asztalról. Bár nálunk nem minden karácsonykor van, szóval nem olyan mint a zserbó, ami egy karácsonyunkról sem hiányozhat. De azt hiszem ez most megváltozik. A recept élesztős, ettől igazán puha, könnyű a tészta, egyszerűen isteni! A töltelék nálam most rumos gesztenyés, és diós lekváros volt.

Hozzávalók 23 darab kiflihez:

  • 200 g Dia Wellness CH mínusz liszt
  • csipet só
  • 1 evőkanál eritirit
  • 2 teáskanál vaníliás eritrit
  • 50 g 0,1%-os natúr joghurt
  • 50 g kókuszolaj
  • 60 g cukormentes mandulatej
  • fél csomag instant élesztő (élesztőhöz)
  • 50 g cukormentes mandulatej (élesztőhöz)
  • 1 evőkanál eritrit ( élesztőhöz)

Hozzávalók a gesztenyés töltelékhez: ( 15 darabhoz)

  • 100 g natúr gesztenyemassza
  • pár evőkanál cukormentes mandulatej
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • eritrit ( ízlés szerint)

Hozzávalók a diós töltelékhez: ( 8 darabhoz)

Hozzávalók a mákos töltelékhez ( kb. 20 darab)

  • 100 g darált mák
  • 100 g porrá őrölt eritrit
  • fél citrom reszelt héja
  • 50 ml cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)

+ a forgatáshoz porrá őrölt eritrit

Elkészítés:

Az élesztőhöz szükséges mandulatejet meglangyosítjuk, belekeverjük az eritritet, majd az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Nyilván nem fog a hagyományoshoz hasonlóan felfutni, de apró buborékok megjelenhetnek. A tészta többi hozzávalóit összekeverjük, beleöntjük az élesztőt, és letakarva pihentetjük legalább egy órát. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki 3 mm vastagra. Pogácsa szaggatóval szaggassuk ki kör alakúra, körülbelül 6 mm átmérőjűt használtam. A maradék tésztát gyúrjuk össze, újból nyújtsuk, szaggassuk egészen addig amíg van tésztánk. A kétféle töltelékhez külön külön keverjük ki egy tálba a hozzávalókat. A diós tölteléknél, ha nem kész tölteléket vásárolunk, őröljük meg a diót, majd porrá őrölt eritrittel keverjük ki. A kör alakú formákon én még egy kicsit nyújtottam, hogy nagyobb legyen. A közepére tettem egy teáskanál tölteléket, és kifliket formáztam.  Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütöttem. Még melegen megforgattam porrá őrölt eritritben.

Tápérték 1 darab gesztenyés kifliben:

kcal: 43,79

fehérje:3.26 g

szénhidrát: 3,95 g

zsír: 1,03 g

Tápérték 1 darab diós kifliben:

kcal:57,84

fehérje:3.84 g

szénhidrát: 2,04 g

zsír: 3,18 g

img_8369

img_8370

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...