Nincsenek termékek a kosárban.
A süti még nyáron, Apukám szülinapjára készült, mikor megkezdődött a két hetes konyha felújítás, így nem lettek túl fotogének, de az íze… Apukám nem rajong ezért az életmódért, de ezt még Ő is nagyon elismerően dicsérte. Karácsonyra is tökéletes desszert lehet.
A sacher tortát annyira nem szerettem, viszont fagyiban pár éve az egyik kedvencem lett a sacher ízesítés, és nem csak nekem, hanem Apukámnak is. Így szülinapja alkalmából egyértelmű, hogy egészséges, paleo formában sacher ízesítésű sütit fog kapni. Mivel épp a konyhafelújításunk első napjára esett a szülinapja, a muffinokat praktikusabb megoldásnak gondoltam, mint a tortát. A gyertyákat pedig a muffinba is tudtam szúrni.
Ez a süti egyébként zserbó muffin receptemre emlékeztet, mivel a zserbó az egyik kedvenc sütim, és mégis más formában is tökéletesen hozta a zserbó ízt, akárcsak ez a muffin a sacher élményt.
Hozzávalók 12 muffinhoz:
- 120 g Szafi Fitt süteményliszt
- 50 g eritrit
- 60 g kókuszolaj
- 1 L-es tojás
- 100 g paleo tej- és cukormentes étcsokoládé
- 6 ek házi cukormentes baracklekvár ( ez alapján )
- 3 ek. Szafi Fitt karobpor ( kakaóporral helyettesíthető)
- 1 dl cukormentes mandulatej
- 1 tk. szódabikarbóna
Hozzávalók a mázhoz 1. verzió:
- 4 ek. Szafi Fitt karobpor vagy zsírszegény holland kakaópor
- 6 ek por eritrit
- 2 ek kókuszolaj
- 0,5 dl víz
Elkészítés:
Vízgőz felett az étcsokit felolvasztjuk a kókuszolajjal. Ha teljesen felolvadt, félre tesszük, amíg a többi hozzávalót elkészítjük. A tojást a cukorral habverő segítségével habosra keverjük. Ezután belekeverjük a cukormentes lekvárt, a langyos olvasztott étcsokit, majd fokozatosan hozzáadjuk a karobporral, és a sütőporral elkevert süteménylisztet. Csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a mandulatejet. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a krémet szilikonos muffin formákba adagoljuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Még forrón, mindegyik tetejére 1 tk. lekvárt kenünk. A csokimázhoz a 2 evőkanál karobport ( vagy kakaóport), a kókuszolajat, és a por eritritet összemelegítem, és ha kihűltek a muffinok a tetejét megkenem.
Még egy ötlet a csokimázhoz, amit azóta fejlesztettem tökéletesre 2. verzió:
- 30 g eritrit
- 15 g zsírszegény holland kakaópor ( vagy Szafi Fitt karobpor)
- 10 g kókuszolaj
- 0,5 dl kókusztej
A csokimázhoz egy lábasba kimértem az eritritet, a kakaóport, és a kókusztejet, majd összefőztem. Ezután levettem a tűzről belekevertem a kókuszolajat. Kicsit hagytam hűlni, és néha megkevertem.
Vagy a csokimáz lehet 3. verzió:
- paleo tejmentes és cukormentes étcsokoládét vízgőz felett megolvasztunk kókuszolajjal.
Tápérték 1 adagban: ( 1. verzió csokimázzal)
kcal: 128.27
fehérje: 2.41 g
szénhidrát: 9.05 g
zsír: 11.6 g