Barion Pixel

A süti még nyáron, Apukám szülinapjára készült, mikor megkezdődött a két hetes konyha felújítás, így nem lettek túl fotogének, de az íze… Apukám nem rajong ezért az életmódért, de ezt még Ő is nagyon elismerően dicsérte. Karácsonyra is tökéletes desszert lehet.

A sacher tortát annyira nem szerettem, viszont fagyiban pár éve az egyik kedvencem lett a sacher ízesítés, és nem csak nekem, hanem Apukámnak is. Így szülinapja alkalmából egyértelmű, hogy egészséges, paleo formában sacher ízesítésű sütit fog kapni. Mivel épp a konyhafelújításunk első napjára esett a szülinapja, a muffinokat praktikusabb megoldásnak gondoltam, mint a tortát. A gyertyákat pedig a muffinba is tudtam szúrni.

Ez a süti egyébként zserbó muffin receptemre emlékeztet, mivel a zserbó az egyik kedvenc sütim, és mégis más formában is tökéletesen hozta a zserbó ízt, akárcsak ez a muffin a sacher élményt.

Hozzávalók 12 muffinhoz:

  • 120 g Szafi Fitt süteményliszt
  • 50 g eritrit
  • 60 g kókuszolaj
  • 1 L-es tojás
  • 100 g paleo tej- és cukormentes étcsokoládé
  • 6 ek házi cukormentes baracklekvár   ( ez alapján )
  • 3 ek. Szafi Fitt karobpor ( kakaóporral helyettesíthető)
  • 1 dl cukormentes mandulatej
  • 1 tk. szódabikarbóna

Hozzávalók a mázhoz 1. verzió:

  • 4 ek. Szafi Fitt karobpor vagy zsírszegény holland kakaópor
  • 6 ek por eritrit
  • 2 ek kókuszolaj
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

Vízgőz felett az étcsokit felolvasztjuk a kókuszolajjal. Ha teljesen felolvadt, félre tesszük, amíg a többi hozzávalót elkészítjük. A tojást a cukorral habverő segítségével habosra keverjük. Ezután belekeverjük a cukormentes lekvárt, a langyos olvasztott étcsokit, majd fokozatosan hozzáadjuk a karobporral, és a sütőporral elkevert süteménylisztet. Csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a mandulatejet. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a krémet szilikonos muffin formákba adagoljuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Még forrón, mindegyik tetejére 1 tk. lekvárt kenünk. A csokimázhoz a 2 evőkanál karobport ( vagy kakaóport), a kókuszolajat, és a por eritritet összemelegítem, és ha kihűltek a muffinok a tetejét megkenem.

Még egy ötlet a csokimázhoz, amit azóta fejlesztettem tökéletesre 2. verzió:

  • 30 g eritrit
  • 15 g zsírszegény holland kakaópor ( vagy Szafi Fitt karobpor)
  • 10 g kókuszolaj
  • 0,5 dl kókusztej

A csokimázhoz egy lábasba kimértem az eritritet, a kakaóport, és a kókusztejet, majd összefőztem. Ezután levettem a tűzről belekevertem a kókuszolajat. Kicsit hagytam hűlni, és néha megkevertem.

Vagy a csokimáz lehet 3. verzió:

  •  paleo tejmentes és cukormentes étcsokoládét vízgőz felett megolvasztunk kókuszolajjal.

Tápérték 1 adagban: ( 1. verzió csokimázzal)

kcal: 128.27

fehérje: 2.41 g

szénhidrát: 9.05 g

zsír: 11.6 g

IMG_6323

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...