Ha Unalmas a natúr csirkemell, akkor dobjuk fel egy kicsit. Kezdő háziasszonyok/ urak is könnyedén el tudják készíteni. Nem kell hozzá sok hozzávaló, és 20 percnél többet nem kell a konyhában tölteni. Ráadásul egyből meg van az egész családnak az étel, vagy ha valaki egymagára főz, mint én, akkor négy adag főétel kijön belőle, de legalább három 🙂 Köretként bármi jó hozzá, amit fehér rizs helyett használunk. Itt olvashatsz egy cikket arról, mit érdemes rizs helyett fogyasztani. KATT!

Hozzávalók: ( 4 kis adaghoz)

  • 500 g csirkemell filé
  • 1 teáskanál olívaolaj / kókuszolaj
  • himalájai só
  • csirke fűszersó ( én most Szafi Fitt paleo csirkekirály fűszersót használtam)
  • 250 g csiperke gomba
  • 600 g brokkoli
  • 100 ml rizs főzőtejszín
  • 1 teáskanál konjac liszt ( abban az esetben ha nem lesz elég sűrű)
  • 125 g barnarizs ( szárazon)
  • szárított petrezselyem
  • 1 babérlevél
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, majd apró kockára vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat vagy kókuszolajat hevítünk és rádobjuk a csirkemell kockákat. Fehéredésig pirítjuk. Közben sóval, és a csirke fűszersóval fűszerezzük. Ezután adjuk hozzá a brokkolit. Én most fagyasztottat használtam, így nem adtam hozzá vizet, mert levet engedett. A gomba szárát távolítsuk el, vágjuk apró kockára és ezt is adjuk a csirkemellhez. Ha friss, de szeletelt gombát veszel könnyebb dolgod van. Ezután fedő alatt közepes lángon főzzük, amíg a hús meg nem pirul, illetve a zöldségek megpuhulnak. Ez ízlés kérdése, én jobban szeretem ha a brokkoli puha. Közben adjuk hozzá a rizstejszínt. És fedő alatt főzzük, amíg el nem készül. Ha nagyon híg, mint például nekem, egy teáskanál konjac liszttel be lehet sűríteni. Köretként előfőzött barna rizst használtam, melyet babérlevéllel, és szárított petrezselyemmel ízesítettem.

Tápérték 1 adagban körettel:

kcal: 348

fehérje: 41 g

szénhidrát: 36 g

zsír: 5 g

 

 

Write a comment