Az életmódváltásom előtt nagyon tésztás voltam. Ezeket el kellett hagynom, de ma már szerencsére nagyon változatosan helyettesíthető akár szénhidrát szegényen, vagy gluténmentesen , de aki paleo diétát folytat annak se kell lemondani semmiről. Ezekre kínál megoldást például a nocarb tészta termékei. További Nocarb termékekkel recepteket ITT találtok.

A hozzávalókat a Fittmarket Shopban szerzem be!

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 150 g csirkemellfilé
  • Szafi Reform ördög hozta csirke fűszersó
  • himalájai só
  • fokhagyma granulátum
  • 60 g csiperke gomba
  • 50 g bébispenót
  • 40 g rizstejszín
  • 1 csomag nocarb széles metélt ( ITT tudod megvásárolni)
  • friss citromlé
  • kevés olívaolaj a sütéshez
  • sörélesztő pehely vagy parmezán a tetejére ( ízlés és diéta szerint)

Elkészítés:

A tésztát alaposan mossuk meg vízben, öblítsük le a benne lévő levet. Öblítsük át párszor, végül pedig citromos vízzel is mossuk át. Ezután száraz serpenyőben 5-10 perc alatt közepes lángon pirítsuk át.

A csirkemellet mossuk meg, vágjuk vékony csíkokra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk fehéredésig a húst. Közben fűszerezzük, majd adjuk hozzá a gombát, a spenótot, végül a rizstejszínt. Alacsony hőfokon süssük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Végül keverjük hozzá a tésztát, és tálalás előtt sörélesztő pehellyel vagy parmezánnal szórjuk meg a tetejét.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 257.1

fehérje: 40.84 g

szénhidrát: 7.12 g

zsír: 5.51 g

Write a comment