Ha már unjuk a zabkását, aminek egyébként számtalan elkészítési módja van, akkor jöhet egy ilyen gyors, mikróban elkészíthető sütemény. Szintén nagyon jól variálható, hiszen bármilyen ízű fehérje porral kiváló, ízlés szerint leönthetjük különböző ízű pudingokkal, változatosan tehetünk rá friss gyümölcsöt, házi lekvárt stb.

A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:

 

Hozzávalók a sütihez:( 1 adag)

  • 15 g zabpehelyliszt ( zabpehely ledarálva) vagy apró szemű zabpehely  ( zabpehely ITT)
  • 15 g vaníliás fehérjepor ( Biotech Usa Iso Whey Zero-t használtam)
  • 30 g zsírszegény natúr joghurt
  • 20 g tojásfehérjelé
  • 3 g sütőpor

Hozzávalók a tetejére:

  • 5 g Szafi Reform krémtúró ízű pudingpor ( vagy bármilyen, diétának megfelelő puding)
  • 50 ml kókusztej ( vagy más növényi tej)
  • 50 ml víz
  • 4 db cukormentes rostdús keksz
  • 5-6 szem cseresznye
  • 20 g málna
  • 15 g cukormentes csokoládé (étcsokoládé és fehér csokoládé vegyesen)
  • virágpor
  • szárított tőzegáfonya

Elkészítés:

A süti hozzávalóit keverjük ki csomómentesre, és öntsük egy kisebb müzlis tálkába. Én max. fokozaton 2 percig mikróztam, kisebb szünetekkel. Érdemes figyelni, mert gyorsan kifut. Ezért kisebb szünetekkel készült el nálam. 

A pudingport egy lábasba tettem, hozzáöntöttem a kókusztejet és a vizet majd addig kevergettem közepes lángon, amíg be nem sűrűsödött. A sütit egy tálra borítottam, leöntöttem a pudinggal, és a fent leírtakkal díszítettem. Természetesen a tetejére ízlés és diéta szerint bármi kerülhet.

Tápérték 1 adagban:

 kcal: 335.04

fehérje: 21.35 g

szénhidrát: 40.11 g

zsír: 11.97 g

 

Itt módosítottam rajta. Zabpehelyliszt helyett zabot tettem hozzá. Így az ízét a sült tejbegrízhez tudnám hasonlítani. Bogyós gyümölcsöket tettem az aljába. Natúr joghurt helyett 20 g tojásfehérjét habbá vertem, valamint 50 ml növényi tejet kevertem hozzá. A teteje Szafi Reform vanília pudinggal van leöntve, amihez szintén 20 g kemény habbá vert tojásfehérjét kevertem, miután kicsit kihűlt.

Write a comment