A szigorú diétába nem, de az egészséges táplálkozásba igenis belefér ez az étel. Imádom a ránott csirkemájat, és nem is fogok lemondani róla, csupán kicsit alakítottam rajta, a panír is eltér a hagyományostól és kókuszolajban sütöttem ki, és salátával ettem.

Hozzávalók a csirkemájhoz: ( 3 adaghoz, 14 db csirkemáj)

  • 330 g csirkemáj
  • 25 g bambuszrostliszt
  • 1 tojás
  • 30 g tojásfehérjelé
  • 60 g Paleolét ropogós panír
  • himalájai só
  • kókuszolaj a sütéshez

Hozzávalók a salátához: (1 adag)

  • 60 g Eisberg salátakeverék ( Fitness Mix vagy Deluxe Endívia keveréket szoktam használni)
  • kevés újhagyma
  • 60 g szeletelt csiperke gomba
  • 1 szelet fekete erdei sonka
  • 20 g light feta sajt (nem paleo)
  • Waldenfarm Italian salátaöntet (nem paleo)
  • cukormentes majonéz ( nem paleo)
  • 1 teáskanál sörélesztő pehely

Elkészítés:

A csirkemájat a hagyományos módon bepanírozzuk. Először bambuszrostlisztbe, majd a felvert tojás és tojásfehérjébe, végül a ropogós panírba forgatjuk. Közepes lángon, kókuszolajban kisütjük. Ezután konyhai papírtörlőre szedjük, ha kihűlt megsózzuk.

A salátához a karikára vágott újhagymát hozzáadjuk, összekeverjük a salátaöntettel és a majonézzel. Hozzáadjuk a kockára vágott feta sajtot, majd megszórjuk a sörélesztő pehellyel. A szeletelt gombát és a csíkokra vágott sonkát serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, és a salátára tesszük.

Tápérték 1 adag csirkemájban és salátában ( a felszívott olaj nélkül):

kcal: 323

fehérje: 35 g

szénhidrát: 20 g

zsír: 10 g

 

Write a comment