A szigorú diétába nem, de az egészséges táplálkozásba igenis belefér ez az étel. Imádom a ránott csirkemájat, és nem is fogok lemondani róla, csupán kicsit alakítottam rajta, a panír is eltér a hagyományostól és kókuszolajban sütöttem ki, és salátával ettem.
Hozzávalók a csirkemájhoz: ( 3 adaghoz, 14 db csirkemáj)
- 330 g csirkemáj
- 25 g bambuszrostliszt
- 1 tojás
- 30 g tojásfehérjelé
- 60 g Paleolét ropogós panír
- himalájai só
- kókuszolaj a sütéshez
Hozzávalók a salátához: (1 adag)
- 60 g Eisberg salátakeverék ( Fitness Mix vagy Deluxe Endívia keveréket szoktam használni)
- kevés újhagyma
- 60 g szeletelt csiperke gomba
- 1 szelet fekete erdei sonka
- 20 g light feta sajt (nem paleo)
- Waldenfarm Italian salátaöntet (nem paleo)
- cukormentes majonéz ( nem paleo)
- 1 teáskanál sörélesztő pehely
Elkészítés:
A csirkemájat a hagyományos módon bepanírozzuk. Először bambuszrostlisztbe, majd a felvert tojás és tojásfehérjébe, végül a ropogós panírba forgatjuk. Közepes lángon, kókuszolajban kisütjük. Ezután konyhai papírtörlőre szedjük, ha kihűlt megsózzuk.
A salátához a karikára vágott újhagymát hozzáadjuk, összekeverjük a salátaöntettel és a majonézzel. Hozzáadjuk a kockára vágott feta sajtot, majd megszórjuk a sörélesztő pehellyel. A szeletelt gombát és a csíkokra vágott sonkát serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, és a salátára tesszük.
Tápérték 1 adag csirkemájban és salátában ( a felszívott olaj nélkül):
kcal: 323
fehérje: 35 g
szénhidrát: 20 g
zsír: 10 g