Ezt az isteni őszi finomságot Szafi receptje alapján készítettem, viszont csak fél adagot. Így a forma nem lett olyan szép, viszont még frissen az egészet megettük. 🙂 Érdemes kipróbálni, igazi őszi sütemény.

Tészta hozzávalói:
  • 100 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék 
  • 25 g  eritrit 
  • 1 g himalaya só
  • 10 g frissen facsart citromlé
  • 15 g kókuszolaj 
  • 1 db M-es tojás 
  • 30 g tojásfehérjelé
  • 55 g víz
  • + 10 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék vagy bambuszrostliszt a gyúráshoz és formázáshoz

Töltelék hozzávalói:

  • 35 g őrölt mák
  • 20 g eritrit 
  • 5 g  citromhéj
  • 20 g tojásfehérjelé
A hajtások közé:
  • 4 szem negyedekbe vágott szilva

Sütés előtti lekenéshez:

  • fél db tojássárga
 
Tészta elkészítése:
 
Mérjük ki a folyékony alapanyagokat, adjuk hozzá az eritritet és keverjük egyneművé. Öntsük bele a lisztet és kanállal dolgozzuk csomómentesre. Rakjuk 15 percre hűtőbe.Hűtőbe a nagy meleg miatt kell tenni, hogy megkössön a kókuszolaj benne. Addig keverjük össze a tölteléket. Készítsük elő a szilvát, tojássárgát és a sütőformát. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.Nyújtsuk ki téglalap alakúra. Egyenletesen osszuk el rajta a tölteléket. Végük tekerjük fel, mint a bejglit. Helyezzük formába csigaalakban és rakjuk a hajtások közé a szilvát. Kenjük le a tojássárga felével. Mielőtt a sütőbe helyeznénk kenjük rá a maradékot. Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra addig pihenjen a tészta. (ez kb. 12 – 15 perc) 200 fokra előmelegített sütőben (alsó – felső program) 45 percig süssük. Fogyasztás előtt szórjuk meg porrá őrölt eritrittel.
 
Tápérték egy szeletben ( 4 szeletre vágva)
 
kcal: 196.04
 
fehérje: 7.07 g
 
szénhidrát: 17.17 g

zsír: 9.2 g

 
 

Write a comment