Nincsenek termékek a kosárban.
Ezt az isteni őszi finomságot Szafi receptje alapján készítettem, viszont csak fél adagot. Így a forma nem lett olyan szép, viszont még frissen az egészet megettük. 🙂 Érdemes kipróbálni, igazi őszi sütemény.
Töltelék hozzávalói:
- 35 g őrölt mák
- 20 g eritrit
- 5 g citromhéj
- 20 g tojásfehérjelé
A hajtások közé:
- 4 szem negyedekbe vágott szilva
Sütés előtti lekenéshez:
- fél db tojássárga
Tészta elkészítése:
Mérjük ki a folyékony alapanyagokat, adjuk hozzá az eritritet és keverjük egyneművé. Öntsük bele a lisztet és kanállal dolgozzuk csomómentesre. Rakjuk 15 percre hűtőbe.Hűtőbe a nagy meleg miatt kell tenni, hogy megkössön a kókuszolaj benne. Addig keverjük össze a tölteléket. Készítsük elő a szilvát, tojássárgát és a sütőformát. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.Nyújtsuk ki téglalap alakúra. Egyenletesen osszuk el rajta a tölteléket. Végük tekerjük fel, mint a bejglit. Helyezzük formába csigaalakban és rakjuk a hajtások közé a szilvát. Kenjük le a tojássárga felével. Mielőtt a sütőbe helyeznénk kenjük rá a maradékot. Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra addig pihenjen a tészta. (ez kb. 12 – 15 perc) 200 fokra előmelegített sütőben (alsó – felső program) 45 percig süssük. Fogyasztás előtt szórjuk meg porrá őrölt eritrittel.
Tápérték egy szeletben ( 4 szeletre vágva)
kcal: 196.04
fehérje: 7.07 g
szénhidrát: 17.17 g
zsír: 9.2 g