A tricepsz a váll és a könyök mozgatásában szerepel. A tricepsz három elkülöníthető fejjel ered. A hosszú fej a kar hátra húzását eredményezi, míg a három fej együttesen a könyök feszítését végzi.

A tapasztalat alapján, ennek az izomcsoportnak a formálása is dobogós a hölgyek körében. Hiszen hízás esetén egyáltalán nem esztétikus a lötyögő kar. Valamint akkor is kialakulhat, ha hirtelen nagyobb fogyás történik, és jelentős bőr marad utána.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat!KATTINTS IDE!

HOMLOKRA ENGEDÉS EGYENES RÚDDAL  VAGY SÚLYZÓVAL

Izoláló gyakorlat, vagyis a tricepsz kiemelten dolgozik. Vegyél a kezedbe egy rövid súlyzórudat, és feküdj hanyatt egy padra.Emeld a rudat mellső középtartásba, könyökeid enyhén hajlított helyzetben legyenek. Talpaid a talajon támaszkodjanak. Függőleges felkarállás mellett, hajlítsd be a könyökeid, és engedd a rudat a homlokodhoz. Lassan nyújtsd ki a könyököd, és nyomd vissza a súlyt a kiinduló helyzetbe, majd ismételd meg a gyakorlatot. Ezt a gyakorlatot egykezes súlyzókkal is elvégezheted, úgy, hogy mindkét kezedbe súlyzót fogsz, és egyszerre, páros karral dolgozol. A gyakorlat így sokkal nehezebb, hiszen a két kar mozgását nehezebb koordinálni. Tehát ha kezdő vagy, ne ezt a gyakorlatot alkalmazd.

KARNYÚJTÁS EGYKEZES SÚLYZÓVAL, ÜLVE

Izoláló gyakorlat, így elsősorban a tricepsz dolgozik, de a hasizom és a gerincfeszítő is dolgozik. Ülj le egy padra, vegyél az egyik kezedbe egy egykezes súlyzót, és emeld fel magas tartásba. Ezt a gyakorlatot ne végezzük álló helyzetben. Nem lesz jobb a hatás, azonban nagyobb az esélye a gerincoszlop sérülésének. ( 2. kép) Ha van rá lehetőséged, akkor használj háttámlás padot a deréktáji gerinc megtámasztásához. A másik kezeddel tartsd meg a súlyzót tartó karod a könyök felkar határon. ( ez a második képen nem látható) Lassan hajlítsd a könyököd, és engedd le a súlyzót, a fejed mögé, a tarkódhoz. A felkar szorosan és rögzítetten a fejed mellett legyen. Ebben segít a másik kéz. Lassan nyújtsd ki a karod, és engedd vissza a súlyt a kiinduló helyzetbe. A gyakorlatot végrehajthatod úgy is, hogy a súlyzót két kézzel markoljuk meg. Ekkor át kell kulcsolnunk a fogantyút az ujjainkkal. Mivel két kézzel, egyszerre dolgozunk, nagyobb súlyok használatára van lehetőségünk. ( 1. kép)

LÓRÚGÁS GYAKORLAT

A gyakorlat a tricepszet erősíti, amellett terhelést kap a deltaizom hátulsó rostjai és a széles hátizom. Vegyél az egyik kezedbe egy kézisúlyzót, és ellenkező kezeddel és térdeddel támaszkodj meg egy padon. A karod nyújtva támaszkodjon a padon, és a hátad legyen egyenes. A súlyzós kezednek felkarját emeld vízszintesbe, könyököd derékszögben álljon, a tenyered a tested felé nézzen. Azonos oldali lábad nyújtva, a talajon támaszkodjon. Lassan nyújtsd ki a könyököd, hogy az egész karod vízszintesbe kerüljön. Hajlítsd be  a könyököd, és engedd vissza a súlyt a kiinduló helyzetbe. Figyelj rá, hogy a mozgás során ne mozduljon el a felkar. A gyakorlatot a képen látható módon is elvégezheted.  

  

TOLÓDZKODÁS HÁTSÓ TÁMASZBAN

A feladatnál a tricepsz mellett, a deltaizom, a hasizom és a hátizom is dolgozik. Helyezkedj el hátsó fekvőtámaszban úgy, hogy a kezeiddel egy pad szélén támaszkodsz. A lábaid legyenek a talajon, ha kezdő vagy. Ha már jól megy, a lábaid helyezd egy másik padra. Csípőd enyhén hajlított helyzetben legyen. Könyökhajlítással engedd le a törzsed, amíg a felkarod vízszintes helyzetbe nem kerül. Lassan nyomd vissza magad a kiinduló helyzetbe, majd ismételd meg a gyakorlatot. Azért, hogy ne a mellizmod dolgozzon, a törzsed függőlegesen legyen, a könyököd pedig legyen közel a testedhez.

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Write a comment