Gyerekkori kedvencünk a rántott hús és a párizsi bundás hús. Na, ha ezt megkóstoljátok, garantálom nem fog hiányozni az egészségtelen verziója. Én a bundához most a Paleolit Éléskamra lángos lisztkeverékét használtam, ami jelenleg az egyik kedvenc lisztem, mert a lángoson kívül is már rengeteg mindent készítettem belőle. A paleolit éléskamra lisztkeverékeivel a további receptjeim ITT találhatóak.

 

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 3 szelet csirkemell ( kb 420 g )
  • himalájai só
  • fokhagymapor
  • 5 g bambuszrost liszt ( diétának megfelelően más szénhidrát csökkentett liszt lehet, de a tápérték változni fog)
  • 1 közepes méretű tojás
  • 80 g tojásfehérje
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 30 g Paleolit Éléskamra lángos lisztkeverék
  • 10 ml víz
  • kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemelleket előkészítjük, a zsíros részeket levágjuk. Sózzuk, és megszórjuk fokhagyma granulátummal mindkét oldalát. Megforgatjuk a bambuszrostlisztben.

A párizsi bundához kikeverjük a hozzávalókat. A tojást a tojásfehérjével, a frissen facsart citromlével és egy csipet sóval kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztkeveréket, és csomómentesre keverjük. Nekem elég sűrű lett, így adtam hozzá 10 ml vizet. Ezután hagyjuk állni 10 percig. Egy magas falú edénybe 2 ujjnyi kókuszolajat melegítünk. A húsokat megforgatjuk a tésztában, úgy, hogy mindenhol érje és közepes lángon aranybarnára sütjük a húsokat. Ha megsült konyha papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk a felesleges kókuszolajat róla. Salátával tálaltam.

Tápérték 1 adagban ( 1 szelet húsban, a felszívott kókuszolaj nélkül)

kcal: 229.6

fehérje: 40.19 g

szénhidrát: 6.28 g

zsír: 3.7 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

/szponzorált tartalom/

Write a comment