Nincsenek termékek a kosárban.
A zabkása jó reggeli alternatíva lehet a diétában, egészséges életmódban, de el is lehet RONTANI és egy SZÉNHIDRÁT BOMBÁT csinálni belőle
??HOL RONTOD EL??
Nem a te tápanyag igényednek megfelelő mennyisègű zabból készíted!
Nem a megfelelő folyadékot adod hozzá!
Nem a számodra megfelelő mennyiségű és minőségű gyümölcsökkel díszíted!
Megszalad a kanál amikor a mogyoróvajat öntöd, vagy amikor az olajos magvakat pakolod!
Nem a megfelelő édesítőszert használod!
Nem találtad meg a diétádba, kis mennyiségben beilleszthető édességet , csokoládét a zabkásád tetejére!
Attól mert a kedvenc Milka csokid zabbal eszed, még nem lesz diétás!!
Összefoglalva egy 250-300 kcal tartalmú reggeliből nagyon gyorsan lehet 600 + kalóriásat csinálni, úgy hogy nem is gondolod, és mindezt a diéta érdekében!
Az étrendes vendégeim étrendje gyakran tartalmaz zabkását , de teljesen EGYÉNI IGÉNYEKRE szabva! Mert nem mindegy MIT, MIKOR, MENNYIT eszel!
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Íme, egy egészséges zabkása ÖTLET! Ami az én egyéni igényeimre van szabva, tehát egyáltalán nem biztos, hogy a TE étkezésedben is így kell kinéznie.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 25 g zabpehely (gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)
- 60 g reszelt cukkini
- 5 g sütikrém ízű fehérjepor
- 1 teáskanál eritrit
- 1 teáskanál útifűmaghéjliszt
- 2 darab eper
- 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
- 2 dl víz
Hozzávalók a tetejére:
- 10 g dió
- 2 szem eper
- virágpor
- szárított tőzegáfonya
- 1 kocka cukormentes epres fehér csokoládé ( vagy akár a kedvenc fehérje csokoládédból egy darab)
- 30 g cukormentes házi eperlekvár ( eperlekvár recept ITT)
Elkészítés:
A cukkinit pucoljuk meg, reszeljük le. .A zabpelyhet a fehérjével és az útifűmaghéjjal, az eritrittel, a cukkinivel feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen. A két szem epret vágjuk apróra majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Turmixoljuk krémesre, és öntsük hozzá a zabkásához. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. Ezután müzlis tálba töltjük, és díszítjük, a fentebb leírtakkal, vagy ízlés szerint természetesen bármivel.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 280.09
fehérje: 12.45 g
szénhidrát: 32.55 g
zsír: 13.99 g