A sokoldalú palacsinta por 🙂 Bár az ötletet, miszerint palacsintából süssünk rétest, nem tőlem származik, el lehet ezt készíteni protein palacsinta porból. Most almás vaníliás töltelékkel készítettem el. Amit még egy kevés vaníliás fehérje porral ízesítettem.


Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 1 rúdhoz:

  • 50 g Peak protein palacsinta por
  • 125 g cukormentes mandulatej

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 340 g alma
  • 40 g eritrit
  • 10 g vaníliás ízű fehérjepor

Hozzávalók a tetejére:

  • kókuszolaj a lekenéshez
  • porrá őrölt eritrit a szóráshoz

Elkészítés:

A palacsinta port keverjük ki csomómentesre a mandulatejjel. Egy 25*35 cm- es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egyenletesen öntsük bele a palacsinta tésztát. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük 10-12 percig. Akkor jó, ha már pirul a széle, de a sütési idő sütőtől függően eltérő lehet.

Amíg sül, készítsük el a tölteléket. Az almákat megpucoljuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk az eritritet ( ízlés szerint a mennyiség változhat) és a fehérjeport. Közepes lángon feltesszük főni, folyamatos kevergetés mellett. Ha megpuhult az alma, és összeértek az ízek akkor levesszük a tűzről, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. 

Ha a réteslap megsült, teljesen kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt. A keskenyebb oldalánál megtöltjük az almás töltelékkel, majd feltekerjük mint a palacsintát. A tetejét lekenjük kókuszolajjal és előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük és megszórjuk porrá őrölt eritrittel.

Tápérték 1 rúdban:

kcal: 291.02

fehérje: 22.11 g

szénhidrát: 48.35 g

zsír: 2.2 g

 

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

 

 

 

 

A cikk a Peakshop oldalán is megjelent.

Write a comment