Barion Pixel

Főzelék a hagyományos rántás nélkül, fasírt zsemle morzsa nélkül. Igen, így is el lehet készíteni, ami gluténmentes diétában is tökéletes, a főzelék pedig paleo diétában is fogyasztható. Természetesen fogyni vágyóknak is kitűnő étel.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók a főzelékhez:

  • 700 g zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • himalájai só
  • őrölt bors
  • szárított petrezselyem
  • őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 20 g Éléskamra szórásra, sűrítésre használható szénhidrát csökkentett lisztkeverék ( ITT megvásárolhatod)

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és kevés olíva olajon üvegesre pároljuk. Erre dobjuk a zöldborsót, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára pároljuk. Közben a sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük. Két merőkanállal kiveszünk belőle és krémesre pürésítjük. Ehhez adjuk az őrölt pirospaprikát és a sűrítésre használatható lisztkeveréket. Csomómentesre keverjük. Visszaöntjük a főzelékhez, és visszaforrósítjuk, folyamatos kevergetés mellett. Ha besűrűsödött főzelék állagúra, lehúzzuk a tűzről és tálalhatjuk.

Hozzávalók a fasírthoz ( 15 darab) ( a fasírt nem paleo)

  • 500 g darált pulykahús
  • 1 tojás
  • himalájai só
  • fokhagymapor
  • Paleo fasírt fűszerkeverék ( ízlés szerint bármi, de törekedjünk, hogy ne tartalmazzon nátrium glutamátot)
  • 20 g zabliszt ( gluténmentes diéta esetén gluténmentes zabpehely) ( nálam ez most zabpehely ledarálva)
  • 30 g Éléskamra ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett lisztkeverék ( ITT megvásárolhatod)
  • kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés: 

A darált húst, a tojást, a fűszereket és a zablisztet összekeverjük. Pihentetjük a masszát 10 percig. Ezután a masszából golyókat formázunk. (nekem 15 darab lett belőle). Meghempergetjük a ropogós panírmorzsa lisztkeverékben. Egy magas falu edényben kókuszolajat melegítünk ( kb. 1-2 ujjnyi) , és közepes lángon megsütjük benne a fasírtokat. Papírtörlőre szedjük, és a főzelékkel tálaljuk.

Tápérték 1 adag főzelékben:

kcal: 224.38

fehérje: 13.88 g

szénhidrát: 40.15 g

zsír: 1.31 g

Tápérték 1 fasírtban: ( 15 darab esetén, és 10 g felszívott kókuszolajjal kalkulálva)

kcal: 71.08

fehérje: 8.94 g

szénhidrát: 1.79 g

zsír: 3.22 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

 

 

/szponzorált tartalmat tartalmazó poszt/

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...