Gyors süteményre vágytam, így erre esett a választásom, egy kis mandulavajjal turbózva. Használjátok ki a szezon gyümölcseit, így én ősszel rengeteg almás süteményt eszek. A mandulavaj pedig nagyon jól illik hozzá, amit akár otthon magad is gyorsan elkészíthetsz. ( erről a facebook oldalamon már beszámoltam)

Mit kell tudni a manduláról?

  •  magas E vitamin tartalom
  • magas kalcium, magnézium, foszfor tartalom
  •  riboflavin tartalma magas
  • a többi olajos maghoz képest alacsony kalória tartalom
  • azonban a MÉRTÉKLETESSÉG a kulcs itt is, amit valljuk be, elég nehéz tartani, főleg kenhető formájában,
  • Akárhogy is, egy csonthéjas magról beszélünk, aminek magas a kalória tartalma.
  • Valamint az omega6 omega3 aràny miatt is érdemes mértékletesen kanalazni a mandulavajas bödön alját.

 

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

 

Hozzávalók 6 szelethez:

  • 300 g alma
  • 1 tojás
  • 20 g kókuszolaj
  • 30 g eritrit
  • 25 g vaníliás eritrit
  • 1 csomag sütőpor
  • 70 g zabpehely ( gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
  • 1 kávéskanál keksz fűszer
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 10 g étcsokoládé ( eritrittel vagy steviával ízesítve)
  • mandulavaj ( a tetejére) ( ugyanúgy készítem, ahogy a mogyoróvajat, Recept ITT)
  • porrá őrölt eritrit ( a szóráshoz)

Elkészítés:

Az almákat pucoljuk meg és nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Ehhez adjuk hozzá a tojást, a folyékony kókuszolajat, az eritritet, a vaníliás eritritet, a sütőport, a fűszereket és végül a zabpelyhet. Keverjük csomómentesre és pihentessük a masszát 10 percig. Ezalatt az étcsokoládét vágjuk apró darabokra ( vagy használjunk csokoládé cseppeket) és keverjük hozzá a masszához. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát. Úgy oszlassuk el, hogy körülbelül 1,5- 2 centiméter magas legyen a tésztánk. Viszonylag sűrű tésztát kapunk, így ha nagyobb a tepsi akkor se fog szétfolyni a tészta. Előmelegített sütőben 175-180 fokon 30-35 percig süssük. Ha kihűlt vágjuk hat szeletre, szórjuk meg porrá őrölt eritrittel és csorgassunk rá egy kis mandulavajat.

Tápérték 1 szeletben ( 6 adag esetén) (mandulavaj nélkül)

kcal: 106

fehérje: 3 g

szénhidrát: 13 g

zsír: 5 g

 

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Write a comment