Barion Pixel

Gyors süteményre vágytam, így erre esett a választásom, egy kis mandulavajjal turbózva. Használjátok ki a szezon gyümölcseit, így én ősszel rengeteg almás süteményt eszek. A mandulavaj pedig nagyon jól illik hozzá, amit akár otthon magad is gyorsan elkészíthetsz. ( erről a facebook oldalamon már beszámoltam)

Mit kell tudni a manduláról?

  •  magas E vitamin tartalom
  • magas kalcium, magnézium, foszfor tartalom
  •  riboflavin tartalma magas
  • a többi olajos maghoz képest alacsony kalória tartalom
  • azonban a MÉRTÉKLETESSÉG a kulcs itt is, amit valljuk be, elég nehéz tartani, főleg kenhető formájában,
  • Akárhogy is, egy csonthéjas magról beszélünk, aminek magas a kalória tartalma.
  • Valamint az omega6 omega3 aràny miatt is érdemes mértékletesen kanalazni a mandulavajas bödön alját.

 

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

 

Hozzávalók 6 szelethez:

  • 300 g alma
  • 1 tojás
  • 20 g kókuszolaj
  • 30 g eritrit
  • 25 g vaníliás eritrit
  • 1 csomag sütőpor
  • 70 g zabpehely ( gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
  • 1 kávéskanál keksz fűszer
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 10 g étcsokoládé ( eritrittel vagy steviával ízesítve)
  • mandulavaj ( a tetejére) ( ugyanúgy készítem, ahogy a mogyoróvajat, Recept ITT)
  • porrá őrölt eritrit ( a szóráshoz)

Elkészítés:

Az almákat pucoljuk meg és nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Ehhez adjuk hozzá a tojást, a folyékony kókuszolajat, az eritritet, a vaníliás eritritet, a sütőport, a fűszereket és végül a zabpelyhet. Keverjük csomómentesre és pihentessük a masszát 10 percig. Ezalatt az étcsokoládét vágjuk apró darabokra ( vagy használjunk csokoládé cseppeket) és keverjük hozzá a masszához. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát. Úgy oszlassuk el, hogy körülbelül 1,5- 2 centiméter magas legyen a tésztánk. Viszonylag sűrű tésztát kapunk, így ha nagyobb a tepsi akkor se fog szétfolyni a tészta. Előmelegített sütőben 175-180 fokon 30-35 percig süssük. Ha kihűlt vágjuk hat szeletre, szórjuk meg porrá őrölt eritrittel és csorgassunk rá egy kis mandulavajat.

Tápérték 1 szeletben ( 6 adag esetén) (mandulavaj nélkül)

kcal: 106

fehérje: 3 g

szénhidrát: 13 g

zsír: 5 g

 

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...