Nincsenek termékek a kosárban.
Gyors süteményre vágytam, így erre esett a választásom, egy kis mandulavajjal turbózva. Használjátok ki a szezon gyümölcseit, így én ősszel rengeteg almás süteményt eszek. A mandulavaj pedig nagyon jól illik hozzá, amit akár otthon magad is gyorsan elkészíthetsz. ( erről a facebook oldalamon már beszámoltam)
Mit kell tudni a manduláról?
- magas E vitamin tartalom
- magas kalcium, magnézium, foszfor tartalom
- riboflavin tartalma magas
- a többi olajos maghoz képest alacsony kalória tartalom
- azonban a MÉRTÉKLETESSÉG a kulcs itt is, amit valljuk be, elég nehéz tartani, főleg kenhető formájában,
- Akárhogy is, egy csonthéjas magról beszélünk, aminek magas a kalória tartalma.
- Valamint az omega6 omega3 aràny miatt is érdemes mértékletesen kanalazni a mandulavajas bödön alját.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók 6 szelethez:
- 300 g alma
- 1 tojás
- 20 g kókuszolaj
- 30 g eritrit
- 25 g vaníliás eritrit
- 1 csomag sütőpor
- 70 g zabpehely ( gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
- 1 kávéskanál keksz fűszer
- 1 kávéskanál fahéj
- 10 g étcsokoládé ( eritrittel vagy steviával ízesítve)
- mandulavaj ( a tetejére) ( ugyanúgy készítem, ahogy a mogyoróvajat, Recept ITT)
- porrá őrölt eritrit ( a szóráshoz)
Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg és nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Ehhez adjuk hozzá a tojást, a folyékony kókuszolajat, az eritritet, a vaníliás eritritet, a sütőport, a fűszereket és végül a zabpelyhet. Keverjük csomómentesre és pihentessük a masszát 10 percig. Ezalatt az étcsokoládét vágjuk apró darabokra ( vagy használjunk csokoládé cseppeket) és keverjük hozzá a masszához. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát. Úgy oszlassuk el, hogy körülbelül 1,5- 2 centiméter magas legyen a tésztánk. Viszonylag sűrű tésztát kapunk, így ha nagyobb a tepsi akkor se fog szétfolyni a tészta. Előmelegített sütőben 175-180 fokon 30-35 percig süssük. Ha kihűlt vágjuk hat szeletre, szórjuk meg porrá őrölt eritrittel és csorgassunk rá egy kis mandulavajat.
Tápérték 1 szeletben ( 6 adag esetén) (mandulavaj nélkül)
kcal: 106
fehérje: 3 g
szénhidrát: 13 g
zsír: 5 g