Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 30 szem aszalt szilva

Hozzávalók a csokimázhoz:

  • 45 g eritrit
  • 30 g zsírszegény holland kakaópor
  • 15 g kókuszolaj
  • 75 ml kókusztej ( vagy bármilyen más növényi tej)

Elkészítés:

Keverj el 2 db szobahőmérsékletű M-es tojást (kb. 115 g), egy tojássárgáját 130 ml langyos vízzel, 30 g mézzel, 60 g eritrittel. Add hozzá a mézeskalács lisztkeveréket és 60 g lágy kókuszzsírt. Alaposan keverd össze. Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig. Ekkor szilikonos lapon gyúrd át, majd nyújtsd el kb. 3-5 mm vastagságúra és szúrd ki egy nagyobb mérető pogácsa szaggatóval. Ismételd, míg el nem fogy a tészta. Mindegyik kör forma közepére tegyél egy aszalt szilvát és formázz belőle golyót. Utána a kezeddel lapítsd ki. Rakosgasd távolabb egymástól tepsire a puszedliket. 170 fokra melegített alsó-felső fokozatos sütőben kb. 18-20 perc alatt sül készre (világosbarna). Kihűlés után csokimázzal bevonjuk. A csokimázhoz egy lábasba kimértem az eritritet, a kakaóport, és a kókusztejet, majd összefőztem. Ezután levettem a tűzről belekevertem a kókuszolajat. Kicsit hagytam hűlni, és néha megkevertem. A puszedliket belemártottam a csokiba, és hűvös helyen hagytam, hogy megdermedjen.

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Write a comment