Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
- 1 csomag Éléskamra Puha és illatos mézeskalács szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 2 db M-es tojás (kb. 115 g)
- egy tojás sárgája
- 130 ml víz
- 30 g méz
- 60g eritrit
- 60 g lágy kókuszzsír
Hozzávalók a töltelékhez:
- 30 szem aszalt szilva
Hozzávalók a csokimázhoz:
- 45 g eritrit
- 30 g zsírszegény holland kakaópor
- 15 g kókuszolaj
- 75 ml kókusztej ( vagy bármilyen más növényi tej)
Elkészítés:
Keverj el 2 db szobahőmérsékletű M-es tojást (kb. 115 g), egy tojássárgáját 130 ml langyos vízzel, 30 g mézzel, 60 g eritrittel. Add hozzá a mézeskalács lisztkeveréket és 60 g lágy kókuszzsírt. Alaposan keverd össze. Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig. Ekkor szilikonos lapon gyúrd át, majd nyújtsd el kb. 3-5 mm vastagságúra és szúrd ki egy nagyobb mérető pogácsa szaggatóval. Ismételd, míg el nem fogy a tészta. Mindegyik kör forma közepére tegyél egy aszalt szilvát és formázz belőle golyót. Utána a kezeddel lapítsd ki. Rakosgasd távolabb egymástól tepsire a puszedliket. 170 fokra melegített alsó-felső fokozatos sütőben kb. 18-20 perc alatt sül készre (világosbarna). Kihűlés után csokimázzal bevonjuk. A csokimázhoz egy lábasba kimértem az eritritet, a kakaóport, és a kókusztejet, majd összefőztem. Ezután levettem a tűzről belekevertem a kókuszolajat. Kicsit hagytam hűlni, és néha megkevertem. A puszedliket belemártottam a csokiba, és hűvös helyen hagytam, hogy megdermedjen.