MIÉRT NEM FOGYASZTOK TEJET, ÉS EGYRE KEVESEBB TEJTERMÉKET?
 • A világ népességének 75%-a felnőttkorban nem rendelkezik tejcukor és laktázlebontó enzimmel.
 • A tej a leggyakoribb anyag, mely ételallergiát vált ki.A hiperaktivitás és a figyelemzavar a legtöbb gyerekben rejtett ételallergia miatt alakul ki. ☝🏻( ez általában a tej és a gabona szokott lenni)
 • Az 1-es típusú cukorbetegség azokban az országokban a leggyakoribb, ahol magas a tejfogyasztás.
  Édesítővel és tejjel iszod a kávét, és úgy gondolod, hogy akkor a kávéd cukormentes?
  Sajnos nem… a tej tejcukrot, azaz laktózt tartalmaz, ami óriási munkára kényszeríti a hasnyálmirigyedet, és magas inzulintermelést eredményez.
 • A tejben növekedési faktorok találhatóak, például inzulin és IGF. Elgondolkodtatok már azon, hogy mi az oka annak, hogy a nyugati világban az átlag testmagasság 10 centimétert nőtt? De a sok tejet fogyasztó országokban ez a szám a 20 centimétert is elérheti! Azonban a növekedési faktorok nem csak a testmagasságra vannak hatással, hanem a rákos sejteket is növesztik. Minél magasabb egy országban a tejfogyasztás, annál gyakoribb a mellrák!
 • Vizsgálatok igazolták, hogy a tejfogyasztás növeli a prosztatarák kockázatát!
 • Az aknés, pattanásos bőr egyik okozója szintén a TEJ, illetve az abban lévő növekedési faktorok. Ha sima arcbőrre vágysz, hagyd el a tej és tejtermékek fogyasztását. Ez saját tapasztalat, soha ilyen tiszta és szép nem volt az arcom, mint az elmúlt fél évben!

.. ÉS AZ ÓRIÁSI PARASZTVAKÍTÁS…. FOGYASSZ SOK TEJTERMÉKET A CSONTOK EGÉSZSÉGÉNEK ÉRDEKÉBEN…

 • A természeti népek nem fogyasztanak tejterméket, mégis csontjaik a világon a legerősebbek.
 • Ha valaki több kalciumot fogyaszt, az rosszabb hatékonysággal szívódik fel.
 • Azzal etetnek minket, hogy mi, hogy milyen fontos a kalcium pótlás, lehetőleg szervetlen formában ( kalcium tabletta) és tejtermékek formájában.
 • A tejben lévő tejcukornak köszönhetően a szervezet szükségtelenül sok kalciumot vesz fel. A növekvő kalcium fogyasztás esetén növekszik az érfalakban a meszesedés és fokozódik a vesében a kiválasztás, ami az arra hajalmosaknál vesekövet okozhat.
 • A csontok erősségét a mozgás, a megfelelő táplálkozás, szerves kalcium pótlás ( zöld levelű zöldségek, diófélék, szardínia, makréla) D és K vitamin biztosítja.
 • Amit fogyasztok: vaj, tisztított vaj ( ghí), hosszan érlelt sajtok, kecskesajt
  Tejet már évek óta nem fogyasztok, de minden más tejterméket (joghurt, túró, vajkrémek, tejsavó) szinte teljesen elhagytam, és sajtfogyasztást is igyekszem csökkenteni. 
 • A képen az egyik reggeli szendvicsem, paleo házi kenyérből marha sonka, bébispenót, főtt tojásfehérje és egy szelet kecskesajt. Recept ITT található.

 

És mi a helyzet a laktózmentes tejtermékekkel

A laktózmentes tejtermékek semmi másról nem szólnak, minthogy hozzáadják a laktáz nevű enzimet, így a cukor alkotó elemire bomlott (glükóz, galaktóz), melyeknek a felszívódása gyorsabb, így még több CUKOR még nagyobb INZULIN KIBOCSÁTÁS!


Forrás: Szendi Gábor Paleolit Táplálkozás kezdőknek

 

4 Comments

 1. A cikk egyoldalú és félrevezető. 10-15 évenként terjesztik egyes csoportok hogy a tej egészségtelen, visszatérő téma. Kinek az érdekében? Teatermelők, gyümölcsital gyártók s hasonlóak. A magasságnövekedés nem a tejivás eredménye, hanem az emberiség által a korábbi időknél több élelmiszer fogyasztásának következménye. Önöknél fogom néhány év múlva olvasni milyen egészséges a tej? Azt írják vélhetően amit jobban megfizetnek.

 2. Kedves Fittdiéta,
  Eddigi olvasmányaim alapján is, az emberi szervezet számára alapvetően nehezen emészthetőnek gondoltam a tejet. (sokkal jobb, ha joghurtot, kefirt fogyasztunk inkább) Meglepő viszont hogy most már a népesség 75 %-át tartja laktózra érzékenynek, vagy allergiásnak. Nem lehet, hogy ebben a tejfehérje érzékenyek is benne vannak ? Szóval meglepett, hogy a cukorbetegeknek, és kalóriaszegény diétán lévőknek, a tej glükóz és laktóz tartalmára is figyelniük kéne, azt gondolnám, hogy annak energiatartalma, illetve a glikémiás indexe alacsony. Kedves cikkíró van arra nézve adata, hogy pl. 1 dl. sovány tejnek mekkora lehet a cukortartalma, illetve, hogy érzékelni tudjam, egy mokkás kanálnyi kristály cukornak hányad része lehet ?

 3. Undorító, amit az étkezéssel kapcsolatban leírnak az interneten. A tejet és tejtermékeket ember emlékezet óta fogyasztják, nem lehet kiűzni az étkezésből. A so allergia valószínűleg az állatok megváltoztatott tartásából és a mai emberek elvadult szokásaiból származik. Nem kell mindenkinek vega, meg 40 kilósnak lenni. Azelőtt mindenki evett mindent még kenyeret is és semmi bajuk nem származott belőle. Ez a sok káros étrendkiegészítő viszont igencsak ártalmas.

Write a comment