Nem tartom magam babonásnak, ennek ellenére 2020 első napján malacot ettem, és lencsét. A szemetet már tegnap kivittem, és kimostam 😀 Most hoztam egy nagyon finom lencsés ételt 2020 első napjára, amit vegetáriánusok is el tudnak készíteni mert a benne lévő kolbász vagy chorizo helyettesíthető gabona kolbásszal is. Boldog új évet a követőimnek! 🙂

Eredeti recept ötlet ITT.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 3 kis adaghoz:

  • 100 g sárgalencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 paradicsom
  • 200 g natúr paradicsompüré ( 100% paradicsom, cukor nélküli)
  • 75 g csabai kolbász vagy chorizo (vegetáriánusok használhatnak gabona kolbászt is)
  • himalájai só
  • majoranna
  • bazsalikom

Elkészítés:

A lencsét beáztatjuk pár órára.

A kolbászt felkockázzuk és egy magas falú hőálló edényben elkezdjük sütni. Nem igényel plusz zsiradékot, mert a kolbászból fog kisülni elegendő zsiradék. Erre dobjuk a megpucolt, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és sárgarépát. Apró kockára vágjuk a paradicsomot és szintén hozzáadjuk, majd a leszűrt lencsét is. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepi. Közben ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a paradicsompürét és alacsony lángon addig főzzük, amíg a lencse és a zöldségek megpuhulnak. Alacsony lángon kb. 15-20 percig főztem, ezalatt a levét is elfőtte és sűrű ragu állagot kaptunk.

Kevés házi készítésű zabkenyérrel tálaltam és a ragu tetejét kókuszjoghurttal és babérlevéllel díszítettem.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 266.91

fehérje: 15.05

szénhidrát: 18.13

zsír: 9.54

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Write a comment