Nem tartom magam babonásnak, ennek ellenére 2020 első napján malacot ettem, és lencsét. A szemetet már tegnap kivittem, és kimostam 😀 Most hoztam egy nagyon finom lencsés ételt 2020 első napjára, amit vegetáriánusok is el tudnak készíteni mert a benne lévő kolbász vagy chorizo helyettesíthető gabona kolbásszal is. Boldog új évet a követőimnek! 🙂
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók 3 kis adaghoz:
- 100 g sárgalencse
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 paradicsom
- 200 g natúr paradicsompüré ( 100% paradicsom, cukor nélküli)
- 75 g csabai kolbász vagy chorizo (vegetáriánusok használhatnak gabona kolbászt is)
- himalájai só
- majoranna
- bazsalikom
Elkészítés:
A lencsét beáztatjuk pár órára.
A kolbászt felkockázzuk és egy magas falú hőálló edényben elkezdjük sütni. Nem igényel plusz zsiradékot, mert a kolbászból fog kisülni elegendő zsiradék. Erre dobjuk a megpucolt, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és sárgarépát. Apró kockára vágjuk a paradicsomot és szintén hozzáadjuk, majd a leszűrt lencsét is. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepi. Közben ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a paradicsompürét és alacsony lángon addig főzzük, amíg a lencse és a zöldségek megpuhulnak. Alacsony lángon kb. 15-20 percig főztem, ezalatt a levét is elfőtte és sűrű ragu állagot kaptunk.
Kevés házi készítésű zabkenyérrel tálaltam és a ragu tetejét kókuszjoghurttal és babérlevéllel díszítettem.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 266.91
fehérje: 15.05
szénhidrát: 18.13
zsír: 9.54