Tízóraira ettem ezeket a vegán kekszeket a növényi tejes kávém mellé.

Eredeti recept ITT. 

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók (15 darabhoz):

  • 155 g Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú muffin/piskóta lisztkeverék 
  • 45 g eritrit 
  • 1 g só 
  • 3 g vanília aroma 
  • 3 g reszelt citromhéj
  • 35 g folyékony kókuszolaj 
  • 20 g fehérborecet 
  • 80 g víz
  • + 8 g Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú muffin/piskóta lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
  • + 55 g 70%-os étcsoki

Elkészítés:

A folyékony hozzávalókkal együtt adtam hozzá 55 g darabokra vágott 90%-os étcsokoládét.  Utána hozzáadtam a száraz hozzávalókat. Összegyúrtam, kb. 5-6 percet pihentettem, 15 db gombócot formáztam, nagyon picit lapítottam rajta (amúgy azt gondoltam jobban terül majd a tészta sütés közben, szóval aki az igazi “nyomi”, laposabb amerikai csokis kekszre vágyik, bátran pofozza meg párszor a nyers tésztát) és 175 fokos sütőben alsó-felső sütéssel 18 percet sütöttem.


Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Write a comment