Barion Pixel

Karácsonyi aprósüteményeket készítettem a minap. Az eredeti recept ITT.

Zárható fémdobozban sokáig eláll.

Hozzávalók a lekváros linzerhez:

  • 62 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
  • 62 g őrölt mandula
  • 30 g eritrit (porrá őrölt)
  • 1 g só
  • 1 g szódabikarbóna
  • 2 g vanília aroma
  • 5 g frissen facsart citromlé
  • 55 g langyos víz
  • + 5 g bambuszrostliszt a gyúráshoz és formázáshoz
  • + sárgabarack lekvár a töltéshez (házi cukormentes lekvárt használtam)

Elkészítés:

Keverjük a lisztbe a mandulát, a sót, az édesítőt a szódabikarbónát, a citromhéjat, majd öntsük hozzá a vizet, a citromlevet és a vaníliát.
Alaposan gyúrjuk össze, ezután csomagoljuk frissen tartó fóliába és legalább 1 órára tegyük a hűtőbe. Ha letelt a pihentetési idő, enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsuk kb. 2-3 mm vastagra.  Szaggassuk ki linzer szaggatóval őket. A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szaggassuk újból, míg a tészta elfogy. Összesen 40 db lesz. (20 teli és 20 lyukas)

Tegyük őket sütőpapírral fedett tepsire és pihentessük, míg a sütő melegszik. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 12-15 perc. Ha kihűltek a korongok, töltsük meg lekvárral és tegyük őket zárható dobozba. A tetejét szórjuk meg porrá őrölt eritrittel. Néhány óra alatt omlóssá válnak.

Hozzávalók az islerhez:

  • 80 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
  • 62 g őrölt dió
  • 30 g eritrit (porrá őrölt)
  • 1 g só
  • 1 g szódabikarbóna
  • 2 g vanília aroma
  • 5 g frissen facsart citromlé
  • 55 g langyos víz
  • + 5 g bambuszrostliszt a gyúráshoz és formázáshoz
  • + sárgabarack lekvár a töltéshez (házi cukormentes lekvárt használtam)

Hozzávalók a csokimázhoz:

  • 30 g eritrit
  • 15 g zsírszegény holland kakaópor*
  • 10 g kókuszolaj
  • 0,5 dl cukormentes kókusztej

Vegán csokimáz esetén használhatunk karobport, vagy vegán étcsokoládét felolvasztva.

Elkészítés:

Keverjük a lisztbe a darált édesítős diót, a sót,  a szódabikarbónát, a citromhéjat, majd öntsük hozzá a vizet, a citromlevet és a vaníliát.
Alaposan gyúrjuk össze, ezután csomagoljuk frissen tartó fóliába és legalább 1 órára tegyük a hűtőbe. Ha letelt a pihentetési idő, enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsuk kb. 2-3 mm vastagra.  Szaggassuk ki nagyobb karika szaggatóval őket. A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szaggassuk újból, míg a tészta elfogy. Összesen 14 db lesz. Ebből aztán 7 darab isler lesz.

Tegyük őket sütőpapírral fedett tepsire és pihentessük, míg a sütő melegszik. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 12-15 perc. Ha kihűltek a korongok, töltsük meg lekvárral és tegyük őket zárható dobozba. A tetejét vonjuk be a csokimázzal. Néhány óra alatt omlóssá válnak.

A csokimázhoz vízgőz felett összekeverjük a hozzávalókat. Ha kicsit kihűlt, bevonjuk vele az islerek tetejét és hagyjuk megkötni.

 

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...