Nincsenek termékek a kosárban.
A sós rágcsát még akkor készítettem, mikor hazajöttem Spanyolországból, és végre a karanténom is letelt. Barátnők jöttek vendégségbe, pillanatok alatt megettük az egész adagot. Szilvszterre is tökéletes sós rágcsa lehet.
Hozzávalók:
- 60 g Szafi free száraz köles
- 30 g Szafi Free sörélesztő pehely
- 165 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 3 g Szafi Reform Himalája só
- 30 g frissen facsart citromlé
- 65 g Kara kókuszkrém
- 2 tojás
- 1 tojás sárgája
- 60 g langyos víz
Tetejére:
- 1 tojás fehérje
- szezámmag
- érlelt sajt (elhagyható)
Elkészítése:
A kölest átmostam és 4-szeres mennyiségű sós vízben puhára főztem. Ha langyosra hűlt, a többi folyékony hozzávalót hozzákevertem, és botmixerrel teljesen krémesre pürésítettem.
A száraz és nedves hozzávalókat összekevertem, majd a kettőt összegyúrtam. Hagytam pihenni 20 percig, majd lisztezett szilikon lapon lazán átgyúrtam. Majd 1 cm vastag 24 x 26 cm-es téglalap alakú nyújtottam és 22 db rudat vágtam belőle.
Kicsit ragacsos a tészta lisztezni kell, de megéri türelmesen bánni vele, mert a végeredmény kárpótol.
A túrós – sajtos ízvilágot a főtt köles és a sörélesztő pehely adja.
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, tetejét lekentem a felvert tojás fehérjével, majd megszórtam szezámmaggal. (és ízlés szerint sajtot is tehetünk rá.)
190 fokra előmelegített sütőben alsó felső sütéssel 40 percig sütöttem. Rácson hagytam kihűlni.
Nagyon finom, puha, valóban túrós rúdra emlékeztető lesz a végeredmény.