Gluténmentes, tojásmentes, vegán bagel. Nekem a töltelék nem vegán, de ez ízlés és diéta szerint bármi lehet.
Hozzávalók 4 darabhoz:
- 150 gramm Szafi Free hajdinamentes univerzális lisztkeverék
- 50 gramm Szafi Reform galuska lisztkeverék
- 5 gramm só
- 16 gramm eritrit
- 4 gramm porélesztő
- 15 gramm folyékony kókuszolaj
- 190 gramm langyos víz
Elkészítés:
A szárazanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. Rögtön lehet dolgozni a tésztával és alálisztezést se kíván. Közben felteszünk forrni vizet 1 púpos tk sóval és édesítővel.
4 egyforma részre osztjuk a tésztát, jó ujjnyi vastag rudat sodrunk, a két végét összedolgozzuk. Nagyon egyszerű és sülés közben amúgy is szépen kisimulnak az esetleges csúnyább részek.
Ha a víz felforrt, kissé mérsékelt lánggal egyenként kb. fél-1 percig főzzük a bagelek mindkét oldalát, majd szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük és sütőpapíros tepsire helyezzük.
Lekenjük vizezett paradicsommal, megszórjuk amivel szeretnénk (szezámmag, lenmag, mák stb.) és 190 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.



