Nincsenek termékek a kosárban.
Igazi húsvéti kalács , ami gluténmentes. Tökéletes választás a húsvéti reggeli asztalra.
Ha további tippeket, recepteket szeretnél, az oldalon rengeteg recept közül válogathatsz.
Online, személyi edzésre is van lehetőség csatlakozni, erről részletesebben is olvashatsz, ha IDE kattintasz.
Hozzávalók a tésztához:
- 160 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
- 30 g eritrit
- csipet só
- 3 g porélesztő
- 1/2 tojás
- 90 g kókuszjoghurt
- 10 g kókuszolaj
- 50 g langyos víz
- pici vanília aroma
- 60 g mazsola
- + 5 g bambuszrostliszt a gyúráshoz és formázáshoz
Sütés előtti kenéshez:
- tojás a lekenéshez
Elkészítés:
OIdjuk fel a nedves hozzávalókban a sót, az élesztőt és az édesítőt, szórjuk bele a mazsolát, majd öntsük hozzá a lisztet és fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.
Fedjük le az edényt és pihentessük 15 percig.
Ezután, enyhén lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 3 egyenlő súlyú darabra. Sodorjunk mindegyikből rudat úgy, hogy a két vége vékonyabb legyen. Fonjuk össze kissé lazán a szálakat, és tegyük a tésztát sütőpapírral fedett tepsire. Kenjük le a tetejét a tojással és pihentessük, míg a sütő melegszik. Mielőtt a sütőbe rakjuk, ismét kenjük le.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Ekkor tegyük be a tepsit, majd állítsuk a hőmérsékletet 190 fokra és süssük 50-55 percig.
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: