Igazi húsvéti kalács , ami gluténmentes. Tökéletes választás a húsvéti reggeli asztalra.


Ha további tippeket, recepteket szeretnél, az oldalon rengeteg recept közül válogathatsz.

 

Online, személyi edzésre is van lehetőség csatlakozni, erről részletesebben is olvashatsz, ha IDE kattintasz.

Eredeti recept ITT.

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 160 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
  • 30 g eritrit
  • csipet só
  • 3 g porélesztő
  • 1/2 tojás
  • 90 g kókuszjoghurt
  • 10 g kókuszolaj
  • 50 g langyos víz
  • pici vanília aroma
  • 60 g mazsola
  • + 5 g bambuszrostliszt a gyúráshoz és formázáshoz

Sütés előtti kenéshez:

  • tojás a lekenéshez

 

Elkészítés:

OIdjuk fel a nedves hozzávalókban a sót, az élesztőt és az édesítőt, szórjuk bele a mazsolát, majd öntsük hozzá a lisztet és fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.

Fedjük le az edényt és pihentessük 15 percig.

Ezután, enyhén lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 3 egyenlő súlyú darabra. Sodorjunk mindegyikből  rudat úgy, hogy a két vége vékonyabb legyen. Fonjuk össze kissé lazán a szálakat, és tegyük a tésztát sütőpapírral fedett tepsire. Kenjük le a tetejét a tojással és pihentessük, míg a sütő melegszik. Mielőtt a sütőbe rakjuk, ismét kenjük le.

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

Ekkor tegyük be a tepsit, majd állítsuk a hőmérsékletet 190 fokra és süssük 50-55 percig.

 

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: