Nincsenek termékek a kosárban.
Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó.
Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát.
Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak az összetevők és a mennyiségek. Kenyér helyett pedig hűtött basmati rizst is el tudok képzelni hozzá.
Hozzávalók 3 kis adaghoz:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy cukkini
- 2 közepes paradicsom
- 350 g darabolt natúr konzerv paradicsom
- 3 darab tojás
- 1/2 avokádó
- kovászos vagy teljes kiőrlésű rozskenyér ( vagy paleo/gluténmentes kenyér)
- himalájai só
- színes bors
- római kömény
- őrölt pirospaprika
- 1-2 babérlevél
- friss petrezselyem
- friss koriander
Elkészítés:
Egy magas falú serpenyőben olívaolajon megpirítjuk az aprított hagymát, a zúzott fokhagymát.
Kis kockára vágjuk a cukkinit és a paradicsomot, majd ezt is hozzáadjuk.
Ahogy puhulnak a zöldségek, hozzáadjuk a darabolt natúr konzerv paradicsomot is.
Közben fűszerezzük a sóval, borssal, babérlevéllel, római köménnyel, őrölt pirospaprikával. Fedő alatt főzzük alacsony lángon 15-20 percig, hogy összeérjenek az ízek.
Végül ráütjük a tojásokat, amiket sózunk és borsozunk és fedő alatt addig megszilárdítjuk őket.
A frissen elkészült ételre avokádót szeletelünk, megszórjuk friss petrezselyemmel és/vagy korianderrel.
Kovászos, vagy teljes kiőrlésű (rozs) kenyérrel tálaljuk. Legutóbbi alkalommal amikor elkészítettem, akkor pedig friss Szafi Reform zsemlével fogyasztottam.
Köszönet a receptért, (forrás):