A jelszavam:Életmódváltás

Dávid Krisztina vagyok, 2015 októberében indítottam el a blogom (fittdieta.cafeblog.hu), amely diétás, egészségtudatos, illetve “mentes” recepteket tartalmaz.

Mindig irigyeltem azokat az embereket, akiknek a munkájuk a hobbijuk. Azt gondolom sikeres csak így lehetsz. Én is ebbe a körbe akartam tartozni, hogy nem azt mondom reggel, hogy megyek dolgozni, hanem hogy ” Megyek vezetni, megyek repülni, megyek edzést tartani!” stb.

Közgazdászként diplomáztam, és jó pár évet ebben a szakmában dolgoztam. Miért ezt választottam? Mert tudtam ez az, amivel szinte biztos, hogy azonnal el is tudok helyezkedni. Így jelentkeztem a Budapest Gazdasági Főiskola Pénzügy Számvitel Karára, pénzügy számvitel szakra. Sikeresen megszereztem a diplomám, majd elkezdtem a szakmában dolgozni. Ahogy telt az idő, éreztem, hogy ez nem az én pályám. Tudtam, hogy nem érzem jól magam ebben a környezetben, de nem tudtam merre induljak el.

Ezzel párhuzamosan nem tetszett, amit a tükörben láttam, elégedetlen voltam és azt éreztem változtatni kell. Elkezdtem figyelni a táplálkozásra, bár ekkor még fogalmam sem volt mit csinálok. Illetve elkezdtem személyi edzőhöz járni. Először egyáltalán nem szerettem, nehezemre esett elmenni az edzésekre. Majd egyszer csak, elkezdtem heti 5-6 alkalommal edzeni, amit már imádtam. Ezzel párhuzamosan egyre inkább beleástam magam a táplálkozásba, és elkezdtem írni a blogot, mely egyre tudatosabbá vált, rengeteg ” hagyományos” receptet olvasgattam, melyeket kikísérleteztem, hogy lehetne diétás formában elkészíteni.

 • null

  Pozitív hatások

  Az elmúlt másfél év alatt életmódváltással, az általam készített ételekkel, és rendszeres sporttal sikerült 12 kg-ot fogynom, amit azóta is tartok, valamint egészségügyi szempontból is számos pozitív hatást tapasztaltam magamon.

 • null

  Saját, natúr megoldások

  Kerülök minden feldolgozott élelmiszert, főleg a különböző gluténmentes, cukormentes, light nassolni valót, kekszeket, joghurtokat, amire sok fogyókúrázó hajlandó elcsábulni. Inkább elkészítem magamnak. Igyekszem az oldalt ilyen receptekkel is bővíteni, melyek villámgyorsan, kevés alapanyagból elkészíthetők.

 • null

  Életmódváltás, egy életre

  Az a véleményem, hogy sose diétában kell gondolkozni, hiszen azt egy bizonyos ideig lehet tartani, és amint visszatérünk a régebbi életvitelünkhöz, az addig befektetett munka is elvész, és visszahízunk. Így életmódváltásban kell gondolkozni, mely egy életre szól.

A receptek mellett rengeteg cikket, könyvet olvasok a táplálkozással, egészséges életmóddal, ételallergiákkal kapcsolatban.

Igyekeztem egyre több tudásra szert tenni, és egy idő után azt vettem észre, minden szabadidőmben ezzel foglalkozok. Munka mellett elvégeztem a táplálkozási tanácsadó, majd a személyi edző képzést, és persze folytattam a blogot, illetve egyre több partneri együttműködésem lett. Szabadidőmben pedig étrendeket írtam, edzéseket tartottam.

2015 óta életmódváltással, az általam készített ételekkel, és rendszeres sporttal sikerült 12 kg-ot fogynom, amit azóta is tartok, valamint egészségügyi szempontból is számos pozitív hatást tapasztaltam magamon.

Ha igénybe veszed a életmód és táplálkozási programom egyikét, olyan receptgyűjteményt kapsz,melyben figyelek a változatosságra, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.

A programmal az a célom, hogy a tőlem segítséget kérők megtanulják az egészséges táplálkozás rejtelmeit, és maguktól is össze tudják rakni egy idő után a saját étrendjüket. Egy olyan egészséges étrendet, amely egy életen át tartható, és amely mindenkinek az egyéni céljaihoz igazodik.

Az a véleményem, hogy sose diétában kell gondolkozni, hiszen azt egy bizonyos ideig lehet tartani, és amint visszatérünk a régebbi életvitelünkhöz, az addig befektetett munka is elvész, és visszahízunk. Így életmódváltásban kell gondolkozni, mely egy életre szól. A célom, hogy a receptjeim, és az életmód tanácsaim által minél többen megtanulják, hogyan kell egészségesen étkezni, és hogy nekünk se kell lemondani a kedvenc ételeinkről, édességeinkről az egészségünkért, és a szép alakért. Csupán meg kell válogatni a hozzávalókat, és tudni kell mértéket tartani.

Ha megrendeled valamelyik csomagom, ezt mind megtudhatod, hogyan lehet elérni!

Képesítéseim

 • Életmód és táplálkozás tanácsadó képesítés
 • Sporttáplálkozás és teljesítményfokozás képesítés
 • Fitness instruktor
 • Hormonális táplálkozás képesítés
 • Alkalmazott táplálkozási ismeretek
 • Alkalmazott táplálkozás-és élelmiszertudományi szakismeretek

Okleveleim

Judit/
Szuper receptek, könnyen beszerezhető alapanyagok, tápérték kalauz.....mi kell még? Imádom! Gratulálok!  
Réka/
Szia! Köszönöm a recept ötleteket! Nagyon finomak a sütik, minden reggel ezeket eszem reggelire. A legjobb, hogy finomakat eszem, és már kevesebbet mutat a mérleg!
Mariann/
Tegnap a te recepted és ajánlásod alapján készítettem zsemlét és tojásrántottát. A párom teljesen oda volt, milyen fantasztikus reggeli. Ma ő kérte, hogy legyen reggeli, és olyan zsemlét szeretne, mint…
Kata/
Csak azért írok, mert sokat gondolok rád, mivel van némi izomlázam a tegnapi edzéstől! De szuper jó volt, alig várom a jövő hetet!