Így eddz otthon!- 2. rész Tricepsz avagy az integető háj

A tricepsz a váll és a könyök mozgatásában szerepel. A tricepsz három elkülöníthető fejjel ered. A hosszú fej a kar hátra húzását eredményezi, míg a három fej együttesen a könyök feszítését végzi.

A tapasztalat alapján, ennek az izomcsoportnak a formálása is dobogós a hölgyek körében. Hiszen hízás esetén egyáltalán nem esztétikus a lötyögő kar. Valamint akkor is kialakulhat, ha hirtelen nagyobb fogyás történik, és jelentős bőr marad utána.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat!KATTINTS IDE!

KORONA UPDATE: A kialakult helyzetre való tekintettel a Fittdiéta Mozgásstúdiót határozatlan időre bezártam. A vendégeimmel privát online edzéseket kezdtünk el. Akár hétvégén is!
Várom az új vendégeimet, ha nincs motivációd egyedül edzeni, vagy nem tudod, hogyan állj neki.
Minden edzettségi szinten, NEM csak fiataloknak.
Ha nincs otthon eszközöd, az sem probléma.
Érdeklődni privát üzenetben: info@fittdieta.hu 
Várlak szeretettel Téged is! 🙂
Kriszti- Fittdiéta

HOMLOKRA ENGEDÉS EGYENES RÚDDAL  VAGY SÚLYZÓVAL

Izoláló gyakorlat, vagyis a tricepsz kiemelten dolgozik. Vegyél a kezedbe egy rövid súlyzórudat, és feküdj hanyatt egy padra.Emeld a rudat mellső középtartásba, könyökeid enyhén hajlított helyzetben legyenek. Talpaid a talajon támaszkodjanak. Függőleges felkarállás mellett, hajlítsd be a könyökeid, és engedd a rudat a homlokodhoz. Lassan nyújtsd ki a könyököd, és nyomd vissza a súlyt a kiinduló helyzetbe, majd ismételd meg a gyakorlatot. Ezt a gyakorlatot egykezes súlyzókkal is elvégezheted, úgy, hogy mindkét kezedbe súlyzót fogsz, és egyszerre, páros karral dolgozol. A gyakorlat így sokkal nehezebb, hiszen a két kar mozgását nehezebb koordinálni. Tehát ha kezdő vagy, ne ezt a gyakorlatot alkalmazd.

KARNYÚJTÁS EGYKEZES SÚLYZÓVAL, ÜLVE

Izoláló gyakorlat, így elsősorban a tricepsz dolgozik, de a hasizom és a gerincfeszítő is dolgozik. Ülj le egy padra, vegyél az egyik kezedbe egy egykezes súlyzót, és emeld fel magas tartásba. Ezt a gyakorlatot ne végezzük álló helyzetben. Nem lesz jobb a hatás, azonban nagyobb az esélye a gerincoszlop sérülésének. ( 2. kép) Ha van rá lehetőséged, akkor használj háttámlás padot a deréktáji gerinc megtámasztásához. A másik kezeddel tartsd meg a súlyzót tartó karod a könyök felkar határon. ( ez a második képen nem látható) Lassan hajlítsd a könyököd, és engedd le a súlyzót, a fejed mögé, a tarkódhoz. A felkar szorosan és rögzítetten a fejed mellett legyen. Ebben segít a másik kéz. Lassan nyújtsd ki a karod, és engedd vissza a súlyt a kiinduló helyzetbe. A gyakorlatot végrehajthatod úgy is, hogy a súlyzót két kézzel markoljuk meg. Ekkor át kell kulcsolnunk a fogantyút az ujjainkkal. Mivel két kézzel, egyszerre dolgozunk, nagyobb súlyok használatára van lehetőségünk. ( 1. kép)

LÓRÚGÁS GYAKORLAT

A gyakorlat a tricepszet erősíti, amellett terhelést kap a deltaizom hátulsó rostjai és a széles hátizom. Vegyél az egyik kezedbe egy kézisúlyzót, és ellenkező kezeddel és térdeddel támaszkodj meg egy padon. A karod nyújtva támaszkodjon a padon, és a hátad legyen egyenes. A súlyzós kezednek felkarját emeld vízszintesbe, könyököd derékszögben álljon, a tenyered a tested felé nézzen. Azonos oldali lábad nyújtva, a talajon támaszkodjon. Lassan nyújtsd ki a könyököd, hogy az egész karod vízszintesbe kerüljön. Hajlítsd be  a könyököd, és engedd vissza a súlyt a kiinduló helyzetbe. Figyelj rá, hogy a mozgás során ne mozduljon el a felkar. A gyakorlatot a képen látható módon is elvégezheted.

TOLÓDZKODÁS HÁTSÓ TÁMASZBAN

A feladatnál a tricepsz mellett, a deltaizom, a hasizom és a hátizom is dolgozik. Helyezkedj el hátsó fekvőtámaszban úgy, hogy a kezeiddel egy pad szélén támaszkodsz. A lábaid legyenek a talajon, ha kezdő vagy. Ha már jól megy, a lábaid helyezd egy másik padra. Csípőd enyhén hajlított helyzetben legyen. Könyökhajlítással engedd le a törzsed, amíg a felkarod vízszintes helyzetbe nem kerül. Lassan nyomd vissza magad a kiinduló helyzetbe, majd ismételd meg a gyakorlatot. Azért, hogy ne a mellizmod dolgozzon, a törzsed függőlegesen legyen, a könyököd pedig legyen közel a testedhez.

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

További tanácsok, recept ötletek a blogomon!