A recept az elsők között került fel a blogra, viszont nem volt fotó róla. Pedig ez a „pizza” az életmódváltásom egyik kezdő receptje volt.Maradt egy fél vödör totum, így gondoltam akkor most pizza lesz belőle. Sokoldalúan el lehet készíteni, így nem lesz unalmas. Ha totuval készíted laktózérzékenyek is fogyaszthatják. De akár totu akár túró az alapja, igazán fehérjedús ebédet vagy vacsorát varázsolhatsz. A többit pedig már csak a feltét határozza meg, ami ízlés és diéta szerint bármi lehet.
Hozzávalók:
-240 g totu ( vagy helyette zsírszegény túró)
– 90 g zsírszegény túró
– 1 tojás
– só
– oregano
– 2 evőkanál zabliszt
– 1 dl víz
Hozzávalók a feltéthez:
– 2 ek paradicsompüré
– oregano
– 260 g paradicsom
– 100 g light szeletelt mozzarella sajt
– 50 g pulykamellsonka
Elkészítés:
A „tészta” hozzávalóit összekeverjük. Készíthetjük csak totuból, de lehet az egész csak túró. Ha több totu-t használunk kicsivel több vizet igényel, ha pedig túróból készítjük kevesebb víz kell hozzá. A tésztát érdemes 15-30 percet pihentetni, hogy a zab megszívja magát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk, kb 1 cm vastagra.Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és rátesszük ízlés szerint a feltétet. Én elsőként megkentem két evőkanál sűrített paradicsommal, amit egy szilikonos ecset segítségével oszlattam el, hogy egyenletes legyen.Majd a tetejét oreganóval szórtam meg. Ezután következett a laktózt és glutént nem tartalmazó pulykamell sonka, majd a karikákra vágott paradicsom, végül szeletelt light mozzarella sajtot tettem a tetejére, hogy mindenhol befedje. Ezután visszatesszük a sütőbe, és további 10 percig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
Tipp: A feltét bármi lehet, attól függően kinek mi fér bele a diétába. Én szoktam rá wokban elősütött csirkemell falatokat, tonhalat tenni. Esetleg gombát, kukoricát.
Tápérték 100 grammban:
kcal: 79.11
fehérje: 11.07
szénhidrát: 3.82
zsír: 2.19