Egy tartalmas leves után nincs is jobb, mint egy adag sült fánk. Viszont, nem a zsírban tocsogós, cukros lisztes verzió, hanem egy paleo glutén és cukormentes étrendbe is bátran beilleszthető, az íze pedig mennyei. Plusz előny, hogy nem kell órákig szórakozni a kelesztéssel, dagasztással. pillanatok alatt összedobható.

Eredeti recept ITT.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott életmódváltó csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók (7 db-hoz): 

  • 120 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (
  • 30 g Szafi Reform eritrit 
  • csipetnyi Szafi Reform himalaya só 
  • 8 g bio citromhéj
  • 20 g frissen facsart citromlé
  • 1 db M-es tojás (52 g)
  • 2 db M-es tojássárga (39 g)
  • 70 g víz
  • 2 g vanília aroma 
  • + 8 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz

Elkészítés:

Külön edénybe mérjük ki és keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat. Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 15 percig.Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát. Formázzunk 14 darab egyforma golyókat.  Melegítsünk kókuszolajat, villanytűzhely 7-es fokozatán.

Két adagban süssük ki a fánkokat (oldalanként kb. 2 perc).

1 db fánk kb. 48 gramm, és darabonként kb. 2 g kókuszolajat szív magába!

Cukormentes baracklekvárral tálaltam. (recept ITT) Ebédre készítettem a bableves mellé.

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:


Write a comment