Egy tartalmas leves után nincs is jobb, mint egy adag sült fánk. Viszont, nem a zsírban tocsogós, cukros lisztes verzió, hanem egy paleo glutén és cukormentes étrendbe is bátran beilleszthető, az íze pedig mennyei. Plusz előny, hogy nem kell órákig szórakozni a kelesztéssel, dagasztással. pillanatok alatt összedobható.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott életmódváltó csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók (7 db-hoz):
- 120 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (
- 30 g Szafi Reform eritrit
- csipetnyi Szafi Reform himalaya só
- 8 g bio citromhéj
- 20 g frissen facsart citromlé
- 1 db M-es tojás (52 g)
- 2 db M-es tojássárga (39 g)
- 70 g víz
- 2 g vanília aroma
- + 8 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
Elkészítés:
Külön edénybe mérjük ki és keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat. Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 15 percig.Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát. Formázzunk 14 darab egyforma golyókat. Melegítsünk kókuszolajat, villanytűzhely 7-es fokozatán.
Két adagban süssük ki a fánkokat (oldalanként kb. 2 perc).
1 db fánk kb. 48 gramm, és darabonként kb. 2 g kókuszolajat szív magába!
Cukormentes baracklekvárral tálaltam. (recept ITT) Ebédre készítettem a bableves mellé.
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: