Nincsenek termékek a kosárban.
A kakaós csiga az egyik kedvenc péksüteményem. Így most elkészítettem otthon, gluténmentes, szénhidrát csökkentett, vegán verzióban. Találtam egy zacskó darált törökmogyorót is otthon, így még extrább lett.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
- 45 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék
- 45 g porrá őrölt eritrit
- 2 g himalaya só
- 20 g almaecet
- 170 g langyos víz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 35 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor
- 50 g Szafi Reform poreritrit
- 60 g víz
+ 60 g őrölt törökmogyoró
A kenéshez:
- házi cukormentes cseresznye lekvár (bármilyen lekvár lehet, nekem ez volt felbontva)
Elkészítése:
Az almaecetet, sót, vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta egyet, majd a liszteket is beleöntöttem és az egészet kézzel összegyúrtam.
15 percig hagytam állni a tésztát, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam. A tészta egyébként nagyon jó állagú, könnyen kezelhető.
A töltelék hozzávalóit csak összekevertem és a tésztára kentem. Majd megszórtam az őrölt törökmogyoróval.
A tésztát a rövidebbik oldalától fogva felcsavartam majd éles késsel 6 részre vágtam.
A csigákat sütőpapíros tepsibe tettem. Körben és a tetejüket is cseresznye lekvárral kentem le.
200 fokra előmelegített sütőbe tettem (alsó-felső sütéssel) és így sütöttem a csiguszokat 8 percig majd visszavettem a hőfokot 180-ra és további 30 percet sütöttem. (A sütési idő mindig sütőfüggő)