Hozzávalók (6 kisebb adaghoz):
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
- 460 g csirkemell filé (lehetőleg bio/háztáji)
- 500 g natúr (cukormentes) paradicsompüré
- 2 db paradicsom
- 1 kisebb cukkini
- 4 fej csiperke gomba
- 150 g hajdina penne tészta (szárazon mérve)
- himalájai só, oreganó, színes bors
- 200 g reszelt mozzarella sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd az olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellett, és fehéredésig pirítjuk. Önthetünk alá egy pici vizet, hogy ne égjen le.
Közben apróra vágjuk a zöldségeket. A cukkinit meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot és a gombát szintén apróra vágjuk. Az összes zöldséget hozzáadjuk a csirkéhez és összefőzzük.
Hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszereket, majd alacsony lángon főzzük, amíg a csirke megpuhul és összeérnek az ízek.
Közben kifőzzük a tésztát a sós vízben ( „al dente”-re készítettem) Ha kifőtt, leszűrjük, és összekeverjük a paradicsomos csirkével.
Az egészet beleöntjük egy magasabb falu tepsibe, megszórjuk reszelt sajttal. ( én mozzarellát használtam)
Letakarjuk fóliával és előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 percig sütjük, majd grill fokozaton még 10 percig, amíg a sajt aranybarnára pirul a tetején.
Ezt a mennyiséget én 6 kisebb adagra osztottam, és sok párolt zöldséget ettem még hozzá.