HA TOVÁBBI TIPPEKET SZERETNÉL, ÉS SZEMÉLYRE SZABOTT ÉLETMÓD TANÁCSADÁST, ÉTRENDET, HOGY BIZTOS ELÉRD A CÉLOD, LÁTOGASS EL AZ OLDALAMRA, AHOL MEGTALÁLOD A SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND CSOMAGOKAT! KATTINTS IDE!

 

 

Hozzávalók (6 kisebb adaghoz):

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
  • 460 g csirkemell filé (lehetőleg bio/háztáji)
  • 500 g natúr (cukormentes) paradicsompüré
  • 2 db paradicsom
  • 1 kisebb cukkini
  • 4 fej csiperke gomba
  • 150 g hajdina penne tészta (szárazon mérve)
  • himalájai só, oreganó, színes bors
  • 200 g reszelt mozzarella sajt

 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd az olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellett, és fehéredésig pirítjuk. Önthetünk alá egy pici vizet, hogy ne égjen le.

Közben apróra vágjuk a zöldségeket. A cukkinit meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot és a gombát szintén apróra vágjuk. Az összes zöldséget hozzáadjuk a csirkéhez és összefőzzük.

Hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszereket, majd alacsony lángon főzzük, amíg a csirke megpuhul és összeérnek az ízek.

Közben kifőzzük a tésztát a sós vízben ( “al dente”-re készítettem) Ha kifőtt, leszűrjük, és összekeverjük a paradicsomos csirkével.

Az egészet beleöntjük egy magasabb falu tepsibe, megszórjuk reszelt sajttal. ( én mozzarellát használtam)

Letakarjuk fóliával és előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 percig sütjük, majd grill fokozaton még 10 percig, amíg a sajt aranybarnára pirul a tetején.

Ezt a mennyiséget én 6 kisebb adagra osztottam, és sok párolt zöldséget ettem még hozzá.

 

 

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: