Gluténmentesen főzni néha kihívás lehet. Közben próbálsz törekedni, hogy egészséges is legyen. Mivel a gluténmentes étrend, önmagában még nem jelent egészséges vagy diétás étrendet. Arra is próbálsz figyelni, hogy legyen az ebédedbe elegendő fehérje, lehetőleg még zöldség is. Arról pedig már nem is álmodozol, hogy mindezt meg lehessen valósítani gyorsan, hogy ne kelljen fél napig a konyhában állni.

Hoztam Neked egy szuper receptet, ami egyszerűen elkészíthető, nem igényel kifejezetten speciális alapanyagokat. Fehérjében gazdag, tartalmaz jó szénhidrátot, rostokat is. Ha pedig szoktál dobozolni, akkor ez az ebéd szuper jól dobozolható.

A csirkemell kiváló fehérje forrás. Ha van rá lehetőséged válassz háztáji vagy bio gazdálkodásból származó csirkét.

Ügyelj rá, hogy a paradicsompüré, amit használsz, mindig natúr, cukormentes legyen.

A tészta esetében már rengeteg gluténmentes tésztát találsz a boltok kínálatában, én leginkább a hajdina, köles és vöröslencse tésztákat szeretem használni. Ezek gluténmentesek, és sokkal jobb választás mint egy kukorica lisztből készült tészta.

 

 

Ha további tippeket, recepteket szeretnél, az oldalon rengeteg recept közül válogathatsz.

 

Online, személyi edzésre is van lehetőség csatlakozni, erről részletesebben is olvashatsz, ha IDE kattintasz.

 

Hozzávalók (3 adaghoz):

 

  • 420 g csirkemellfilé
  • 200 g zöldborsó
  • 150 g hajdina vagy lencsetészta (ízlés és diéta szerint másfajta tészta is lehet)
  • 600 g cukormentes paradicsompüré
  • himalájai só
  • őrölt bors
  • őrölt fehér bors
  • őrölt oregano
  • őrölt kakukkfű
  • kókuszolaj a sütéshez

 

 

 

Elkészítés:

 

Először a csirkemellet kockákra vágom, kókuszolajon fehéredésig pirítom. Utána hozzáadom a cukormentes paradicsompürét. A fűszerekkel ízesítem, ízlés szerint. Hozzáadom a zöldborsót. Én fagyasztott zöldborsót használtam, friss zöldborsó esetén, előbb főzd meg a borsót. Alacsony lángon főzöm, amíg az ízek összeérnek és a borsó is megpuhul.

Közben egy lábasban egy csipet sóval vizet forralok. A szárazon kimért tésztát beledobom a lobogó vízbe és alacsony lángon főzöm. A főzési idő tészta függő, kövesd a zacskón lévő utasításokat.

Ha megfőtt a tészta, leszűröm, és a paradicsomos csirkéhez keverem.

 

 

 

 

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: