Barion Pixel

Pár apró változtatással teljesen beilleszthető ez az indiai étel egy egyensúlyi étrendbe. Értem itt ezalatt, hogy ettem hozzá zöldséget, pl. a naan kenyér helyett. Hűtött ( majd visszamelegített) főtt basmati rizst ettem hozzá, amelynek így lassabb a felszívódása és a bélflórát is táplálja. Teljesen gluténmentes, és mivel kókusztejszínnel és kókuszjoghurttal készítettem, ( ami egyébként is illik az indiai ételekhez) így laktóz és tejmentes is. A gyömbér pedig szintén nagyon jótékony és gyulladáscsökkentő superfood. Csirkecombból is elkészíthető, de csirkemellel is nagyon finom, és így alacsonyabb a zsírtartalma is.

Az eredeti recept ITT.

HA TOVÁBBI TIPPEKET SZERETNÉL, ÉS SZEMÉLYRE SZABOTT ÉLETMÓD TANÁCSADÁST, ÉTRENDET, HOGY BIZTOS ELÉRD A CÉLOD, LÁTOGASS EL AZ OLDALAMRA, AHOL MEGTALÁLOD A SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND CSOMAGOKAT! KATTINTS IDE!

Hozzávalók a páchoz:

  • kb. 2 cm gyöbér darab lereszelve
  • 2 gerezd fokhagyma összenyomva
  • 4 ek kókuszjoghurt
  • Tikka Masala fűszerkeverék

Hozzávalók a raguhoz:

  • kb. 2 cm gyöbér darab lereszelve
  • 2 gerezd fokhagyma összenyomva
  • 1 fej lilahagyma vagy vöröshagyma
  • 400 g csirkemell
  • 110 g kókusztejszín
  • 80 g cukormentes, natúr paradicsompüré
  • 1 paradicsom
  • 20 g vaj
  • 2 evőkanál kókuszjoghurt
  • Tikka masala fűszerkeverék ízlés szerint
  • himalaja só
  • szines bors
  • friss koriander
  • 1 evőkanál kókuszolaj vagy olívaolaj

Elkészítés:

Először a csirke pácolásához összekeverjük a hozzávalókat. A csirkemellet kockára vágjuk, és belekeverjük a pácba. Hűtőben pihentetjük min. fél órát, de akár egy éjszakát is.

Egy tepsire tesszük a csirkedarabokat és betoljuk a sütőbe 230 fokra kb. 10-12 percre. Félidőben forgatunk rajtuk egyet, hogy mindkét oldaluk jól megpirulhasson. (pici vizet (2-3 ek) tehetünk a tepsi aljára.

Egy kevés olívaolajon vagy kókuszolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát vagy lilahagymát, a fokhagymát, a reszelt gyömbért, és amikor már szép barna színük lett, hozzászórunk Tikka Masala fűszerkeveréket, kicsit lepirítjuk, amíg finom illata nem lesz. Hozzákanalazzuk a natúr paradicsom pürét, a kókusztejszínt, és rotyogtatjuk pár percig. Az egészet lezúzzuk botmixerrel homogénre pürésítjük és egy kevés kókusz joghurttal még lazítunk az ízeken.

A húsokat hozzáadjuk a fűszeres paradicsomos raguhoz. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Egy utolsót rottyantunk még rajta, és pár kocka vajjal felturbózzuk. Friss korianderrel megszórjuk a tetejét. Főtt basmati rizzsel (és párolt brokkolival) tálaljuk.

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...