Pár apró változtatással teljesen beilleszthető ez az indiai étel egy egyensúlyi étrendbe. Értem itt ezalatt, hogy ettem hozzá zöldséget, pl. a naan kenyér helyett. Hűtött ( majd visszamelegített) főtt basmati rizst ettem hozzá, amelynek így lassabb a felszívódása és a bélflórát is táplálja. Teljesen gluténmentes, és mivel kókusztejszínnel és kókuszjoghurttal készítettem, ( ami egyébként is illik az indiai ételekhez) így laktóz és tejmentes is. A gyömbér pedig szintén nagyon jótékony és gyulladáscsökkentő superfood. Csirkecombból is elkészíthető, de csirkemellel is nagyon finom, és így alacsonyabb a zsírtartalma is.

Az eredeti recept ITT.

HA TOVÁBBI TIPPEKET SZERETNÉL, ÉS SZEMÉLYRE SZABOTT ÉLETMÓD TANÁCSADÁST, ÉTRENDET, HOGY BIZTOS ELÉRD A CÉLOD, LÁTOGASS EL AZ OLDALAMRA, AHOL MEGTALÁLOD A SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND CSOMAGOKAT! KATTINTS IDE!

Hozzávalók a páchoz:

  • kb. 2 cm gyöbér darab lereszelve
  • 2 gerezd fokhagyma összenyomva
  • 4 ek kókuszjoghurt
  • Tikka Masala fűszerkeverék

Hozzávalók a raguhoz:

  • kb. 2 cm gyöbér darab lereszelve
  • 2 gerezd fokhagyma összenyomva
  • 1 fej lilahagyma vagy vöröshagyma
  • 400 g csirkemell
  • 110 g kókusztejszín
  • 80 g cukormentes, natúr paradicsompüré
  • 1 paradicsom
  • 20 g vaj
  • 2 evőkanál kókuszjoghurt
  • Tikka masala fűszerkeverék ízlés szerint
  • himalaja só
  • szines bors
  • friss koriander
  • 1 evőkanál kókuszolaj vagy olívaolaj

Elkészítés:

Először a csirke pácolásához összekeverjük a hozzávalókat. A csirkemellet kockára vágjuk, és belekeverjük a pácba. Hűtőben pihentetjük min. fél órát, de akár egy éjszakát is.

Egy tepsire tesszük a csirkedarabokat és betoljuk a sütőbe 230 fokra kb. 10-12 percre. Félidőben forgatunk rajtuk egyet, hogy mindkét oldaluk jól megpirulhasson. (pici vizet (2-3 ek) tehetünk a tepsi aljára.

Egy kevés olívaolajon vagy kókuszolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát vagy lilahagymát, a fokhagymát, a reszelt gyömbért, és amikor már szép barna színük lett, hozzászórunk Tikka Masala fűszerkeveréket, kicsit lepirítjuk, amíg finom illata nem lesz. Hozzákanalazzuk a natúr paradicsom pürét, a kókusztejszínt, és rotyogtatjuk pár percig. Az egészet lezúzzuk botmixerrel homogénre pürésítjük és egy kevés kókusz joghurttal még lazítunk az ízeken.

A húsokat hozzáadjuk a fűszeres paradicsomos raguhoz. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Egy utolsót rottyantunk még rajta, és pár kocka vajjal felturbózzuk. Friss korianderrel megszórjuk a tetejét. Főtt basmati rizzsel (és párolt brokkolival) tálaljuk.

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: