Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott.

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, fehérbors, rozmaring, oregano
  • 400 g apróra darabolt paradicsom konzerv
  • 400 g cukormentes paradicsompüré

 

Hozzávalók a gombócokhoz:

  • 600 g darált sertéshús ( de jó a marha vagy a pulyka is)
  • 1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • só, bors, oregano, kakukkfű, rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzott

Egyéb hozzávalók:

  • 160 g teljes kiőrlésű spagetti tészta ( hajdina vagy lencse tésztát szoktam használni de elfogyott)
  • kókuszolaj a sütéshez
  • light mozzarella sajt a dekorhoz
  • fekete olívabogyó a dekorhoz
  • zöld paprika a dekorhoz

Elkészítés

Első lépésként megfőzzük a tésztát. Egy fazékban vizet forralunk , teszünk bele egy pici sót. Ha felforrt lentebb vesszük , és beletesszük a tésztát. A tészta zacskóján lévő utasítás szerint a megadott percig főzzük. Majd leszűrjük és félretesszük.

Ezután elkészítjük a gombócokat.

16 kis méretű húsgombócot kell készíteni ( én készen vettem és csak meg kellett sütnöm, de mutatom a receptet.)

Minden hozzávalót egy tálba teszünk és pici gombócokat formázunk. ( 16 darabot)
Egy serpenyőben , fazékban kókuszolajat hevítünk és pár perc alatt készre sütjük a gombócokat. Papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk a felesleges zsiradékot. Ezután a gombócokat egy hőálló magasabb falu tepsibe helyezzük, lehetőleg egyenletesen elosztva.

Majd jöhet a mártás. A vöröshagymát apróra vágjuk és kókuszolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ezután jöhet hozza a kétféle paradicsompüré. Majd fűszerezzük. Alacsony lángon rotyogtatjuk kb 15 percig. Ezután ráöntjük a tepsiben lévő gombócokra. Majd előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.

Végül összekeverjük a tésztával és tálaljuk. Nekem ez 4 kisebb adagra elég.

A dekorációhoz light mozzarella sajtot szeleteltem és vágtam belőle köröket. A tetejére pedig fekete olívabogyót szeleteltem fel. Pár karika zöld paprikát használtam még a dekorhoz.