Egy csipetnyi mexikói hangulatot csempésztem a konyhába ezzel az ebéddel. Természetesen gluténmentesen. Nagyon szeretem ezt a tészta receptet, amiből nem csak tacot tudsz készíteni, hanem tortillát is, csak akkor nagyobbra nyújtod a körlapokat.

A töltelék bármi más is lehet, amit szeretsz, vagy épp ami van a hűtőben. Persze szerintem a kukoricát, guacamolet, avokádót nem érdemes kihagyni belőle, ha már mexikói ételről beszélünk.

Ha nem szereted a garnélarákot, jó lehet helyette a tonhal, a csirkemell vagy a főtt tojás is.

 

Ha további tippeket, recepteket szeretnél, az oldalon rengeteg recept közül válogathatsz.

 

Online, személyi edzésre is van lehetőség csatlakozni, erről részletesebben is olvashatsz, ha IDE kattintasz.

 

Hozzávalók a töltelékhez:

 

  • 200 g jégsaláta
  • 150 g csemegekukorica
  • 1 fej lilahagyma
  • 6-8 szem koktélparadicsom
  • 1 üveg (400 g)  vörösbab konzerv ( használhatsz száraz vörösbabot, de akkor áztatás után meg kell főzni, majd úgy használható fel)
  • 1/2 avokádó
  • 3-4 evőkanál guacamole
  • 50 g reszelt sajt
  • himalájai só
  • őrölt bors
  • őrölt rozmaring
  • őrölt oregáno ( a fűszerek helyett használhatsz taco fűszerkeveréket is)
  • 150 g gyorsfagyasztott garnélarák

 

Töltelék elkészítése:

 

A jégsalátát felszeleteljük. Majd hozzáadjuk a csemegekukoricát, az apróra vágott lilahagymát, a félbe vágott koktélparadicsomot, a vörösbab konzervet, a felszeletelt avokádót, a guacamolet, a reszelt sajtot. Majd ízlés szerint fűszerezzük, és az egészet jól összekeverjük.

A garnélarákokat sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

A töltelékhez a zöldség bármi más is lehet. Szuper úgynevezett “maradékmentő” salátát is össze lehet dobni.

A garnélarák helyett jó lehet a grillezett csirkemell csíkok, vagy egyszerűen a főtt tojás, tonhal is.

 

Taco hozzávalók: ( 4 darabhoz)

 

  • 100 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
  • 2 g só
  • 110 g kézmeleg víz
  • + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz
  • olívaolaj a sütéshez

 

Taco elkészítés:

 

Öntsük a vizet a lisztre és sóra, majd fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.

Pihentessük a tésztát 10 percig.

Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 4 egyenlő súlyú darabra.

Nyújtsunk belőlük kb 15-17 cm átmérőjű körlapokat és egyesével süssük meg őket.

A tésztalapok mindkét oldalát bekentem egy kevés olívaolajjal egy ecset segítségével. Ezáltal sokkal szebb színe lett miután megsült.

Az eredeti recept ITT található. 

 

Ezután nincs más dolgunk, mint a kisült taco tésztára halmozni egy jó nagy adagot a salátából, majd a tetejére rakni a garnélarákokat. Végül friss petrezselyemmel dekoráltam.

 

 

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

A bejegyzés szponzorált tartalmat tartalmaz.