Barion Pixel

Egy csipetnyi mexikói hangulatot csempésztem a konyhába ezzel az ebéddel. Természetesen gluténmentesen. Nagyon szeretem ezt a tészta receptet, amiből nem csak tacot tudsz készíteni, hanem tortillát is, csak akkor nagyobbra nyújtod a körlapokat.

A töltelék bármi más is lehet, amit szeretsz, vagy épp ami van a hűtőben. Persze szerintem a kukoricát, guacamolet, avokádót nem érdemes kihagyni belőle, ha már mexikói ételről beszélünk.

Ha nem szereted a garnélarákot, jó lehet helyette a tonhal, a csirkemell vagy a főtt tojás is.

Ha további tippeket, recepteket szeretnél, az oldalon rengeteg recept közül válogathatsz.

Online, személyi edzésre is van lehetőség csatlakozni, erről részletesebben is olvashatsz, ha IDE kattintasz.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 200 g jégsaláta
  • 150 g csemegekukorica
  • 1 fej lilahagyma
  • 6-8 szem koktélparadicsom
  • 1 üveg (400 g)  vörösbab konzerv ( használhatsz száraz vörösbabot, de akkor áztatás után meg kell főzni, majd úgy használható fel)
  • 1/2 avokádó
  • 3-4 evőkanál guacamole
  • 50 g reszelt sajt
  • himalájai só
  • őrölt bors
  • őrölt rozmaring
  • őrölt oregáno ( a fűszerek helyett használhatsz taco fűszerkeveréket is)
  • 150 g gyorsfagyasztott garnélarák

Töltelék elkészítése:

A jégsalátát felszeleteljük. Majd hozzáadjuk a csemegekukoricát, az apróra vágott lilahagymát, a félbe vágott koktélparadicsomot, a vörösbab konzervet, a felszeletelt avokádót, a guacamolet, a reszelt sajtot. Majd ízlés szerint fűszerezzük, és az egészet jól összekeverjük.

A garnélarákokat sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

A töltelékhez a zöldség bármi más is lehet. Szuper úgynevezett „maradékmentő” salátát is össze lehet dobni.

A garnélarák helyett jó lehet a grillezett csirkemell csíkok, vagy egyszerűen a főtt tojás, tonhal is.

Taco hozzávalók: ( 4 darabhoz)

  • 100 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
  • 2 g só
  • 110 g kézmeleg víz
  • + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz
  • olívaolaj a sütéshez

Taco elkészítés:

Öntsük a vizet a lisztre és sóra, majd fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.

Pihentessük a tésztát 10 percig.

Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 4 egyenlő súlyú darabra.

Nyújtsunk belőlük kb 15-17 cm átmérőjű körlapokat és egyesével süssük meg őket.

A tésztalapok mindkét oldalát bekentem egy kevés olívaolajjal egy ecset segítségével. Ezáltal sokkal szebb színe lett miután megsült.

Az eredeti recept ITT található. 

Ezután nincs más dolgunk, mint a kisült taco tésztára halmozni egy jó nagy adagot a salátából, majd a tetejére rakni a garnélarákokat. Végül friss petrezselyemmel dekoráltam.

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

A bejegyzés szponzorált tartalmat tartalmaz.

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...