Egy csipetnyi mexikói hangulatot csempésztem a konyhába ezzel az ebéddel. Természetesen gluténmentesen. Nagyon szeretem ezt a tészta receptet, amiből nem csak tacot tudsz készíteni, hanem tortillát is, csak akkor nagyobbra nyújtod a körlapokat.
A töltelék bármi más is lehet, amit szeretsz, vagy épp ami van a hűtőben. Persze szerintem a kukoricát, guacamolet, avokádót nem érdemes kihagyni belőle, ha már mexikói ételről beszélünk.
Ha nem szereted a garnélarákot, jó lehet helyette a tonhal, a csirkemell vagy a főtt tojás is.
Ha további tippeket, recepteket szeretnél, az oldalon rengeteg recept közül válogathatsz.
Online, személyi edzésre is van lehetőség csatlakozni, erről részletesebben is olvashatsz, ha IDE kattintasz.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 200 g jégsaláta
- 150 g csemegekukorica
- 1 fej lilahagyma
- 6-8 szem koktélparadicsom
- 1 üveg (400 g) vörösbab konzerv ( használhatsz száraz vörösbabot, de akkor áztatás után meg kell főzni, majd úgy használható fel)
- 1/2 avokádó
- 3-4 evőkanál guacamole
- 50 g reszelt sajt
- himalájai só
- őrölt bors
- őrölt rozmaring
- őrölt oregáno ( a fűszerek helyett használhatsz taco fűszerkeveréket is)
- 150 g gyorsfagyasztott garnélarák
Töltelék elkészítése:
A jégsalátát felszeleteljük. Majd hozzáadjuk a csemegekukoricát, az apróra vágott lilahagymát, a félbe vágott koktélparadicsomot, a vörösbab konzervet, a felszeletelt avokádót, a guacamolet, a reszelt sajtot. Majd ízlés szerint fűszerezzük, és az egészet jól összekeverjük.
A garnélarákokat sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
A töltelékhez a zöldség bármi más is lehet. Szuper úgynevezett „maradékmentő” salátát is össze lehet dobni.
A garnélarák helyett jó lehet a grillezett csirkemell csíkok, vagy egyszerűen a főtt tojás, tonhal is.
Taco hozzávalók: ( 4 darabhoz)
- 100 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
- 2 g só
- 110 g kézmeleg víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz
- olívaolaj a sütéshez
Taco elkészítés:
Öntsük a vizet a lisztre és sóra, majd fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 4 egyenlő súlyú darabra.
Nyújtsunk belőlük kb 15-17 cm átmérőjű körlapokat és egyesével süssük meg őket.
A tésztalapok mindkét oldalát bekentem egy kevés olívaolajjal egy ecset segítségével. Ezáltal sokkal szebb színe lett miután megsült.
Az eredeti recept ITT található.
Ezután nincs más dolgunk, mint a kisült taco tésztára halmozni egy jó nagy adagot a salátából, majd a tetejére rakni a garnélarákokat. Végül friss petrezselyemmel dekoráltam.
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: