Hozzávalók:
– fél kg darált pulykahús
– só, bors
– vöröshagyma
– fokhagyma
– 6 tojás
– bacon
– fasírt fűszerkeverék
Elkészítés:
Ízlés szerint a darált húsból fasírt masszát készítünk. Én a fenti fűszereket, fokhagymát, és pirított vöröshagymát adtam hozzá. Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szeletekkel, úgy hogy mindkét oldalán túl lógjon a bacon. Beletesszük a hús massza felét, erre szorosan rátesszük a 6 főtt tojást, úgy hogy a két végét levágjuk. Ezután rátesszük a hús másik felét, és ráhajtogatjuk a bacon szalonnát, hogy teljesen befedje. A formát lefóliázzuk, majd beleállítjuk egy méretes tepsibe. Aláöntünk 1 pohár vizet és 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük. Levesszük a fóliát, szép pirosra sütjük a tetejét, majd a sütőből kivéve átfordítjuk az egészet a tepsibe (ekkorra már a víz elfőtt belőle) és az alját is szép pirosra sütjük. Langyosra hűtve szeleteljük.