Hozzávalók 4 főre :

– 500 g csirkemellfilé

– 1 fej vöröshagyma

– 500 g paradicsompüré

– víz

– 300 g bulgur

– fűszerek ( oregano, kakukkfű, rozmaring, só, szinesbors, fokhagyma granulátum)

– fokhagymakrém

– kókuszolaj

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, kókuszolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkét, és addig fehéredésig sütjük, közben fűszerezzük. Felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. ( nem baj ha soknak tűnik a víz). Ezután hozzáadjuk a bulgurt, és alacsony lángon fedő alatt addig főzzük, amíg meg nem puhul a bulgur, ami fel fogja venni a vizet. Kb 15 perc alatt fő meg a bulgur.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 425.35 g

fehérje: 39.63 g

szénhidrát:59.49 g

zsír: 2.03 g

img_0563.JPG

Write a comment