Hozzávalók (4 személy részére):
1 kg csirkemell
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
rozmaring, bazsalikom
2 dl kókusztejszín
5 dkg parmezán
só, bors
Hozzávalók a tésztához
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
20 dkg Dia wellness szénhidrát csökkentett penne
2 dkg kókuszolaj
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük fel, de nem kell túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk mind a két oldalát, majd olívaolajon pirítsuk meg. A fokhagymát pucoljuk meg, daraboljuk fel. Tegyük a csirkemellhez a rozmaringgal és bazsalikommal együtt és közepes lángon süssük szép lassan tovább. Amikor már majdnem kész, öntsük fel tejszínnel, adjuk hozzá a parmezán és főzzük tovább 10-15 percig.
A pennét főzzük lobogó, sós vízbe „al dente”-re. Egy magas falú serpenyőbe, vagy egy wokba olvasszuk fel a kókuszzsírt. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Pirítsuk addig, amíg már eléggé illatozik és ekkor adjuk hozzá a leszűrt tésztát. Forgassuk át, majd tálaljuk csirkemellel és locsoljuk meg parmezános-tejszínes szósszal.