Hozzávalók:
– 200 g lencse
– 2 babérlevél
– só bors
– 3 evőkanál kókuszolaj
– 1 teáskanál pirospaprika
– fokhagyma, vagy fokhagyma krém
– 4 evőkanál Dia wellness liszt ( lehet bármilyen szénhidrát csökkentett liszt, vagy teljes kiőrlésű, vagy zabliszt)
Elkészítés:
Beáztattam a lencsét 8-10 órára, és 2-3 alkalommal lecseréltem rajta a vizet. Ezután sós vízben feltettem főni, tettem hozzá babérlevelet. Forrás után pár perc alatt kész is lett. Folyamatosan kóstoltam, és vigyázni kell, gyorsan szétfő. A főzési idő függ attól is, hogy meddig áztattuk előtte. Ezután rántást készítek. Kókuszolajon megpirítom a lisztet, majd a lencse főzővízéből 2 merőkanállal tettem még hozzá. Ízesítettem kevés sóval, színesborssal, fokhagymával, pirospaprikával, majd a lencsét is hozzáadtam. Pár percig alacsony lángon még főztem. Kókuszolajon pirított virslivel tálaltam.
Tipp: Nekem elsőre kicsit hígabbra sikeredett, így az állagán egy evőkanál nyílgyökérliszttel javítottam.