Hozzávalók a tortilla laphoz: ( 3 darabhoz)
– 1 tojás
– 140 g zabpehelyliszt
– 20 g nyílgyökérliszt
– 2,5 dl víz
– 1 tk só
Hozzávalók a töltelékhez:
– 2 db közepes tojás
– 1 dl cukormentes mandulatej
– 1 ek zabliszt
– szárított petrezselyem
– csirkemell
– só, bors, oregano, csirke fűszersó, fokhgyma granulátum
– 1 paradicsom
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük. Palacsintasütőbe olíva olajat, vagy kókuszzsírt öntünk, és kicsit több mint egy merőkanál masszát beleöntünk. Alacsony lángon készre sütjük. A töltelékhez a tojást felverjük, sózzuk, és petrezselymet szórunk bele. ( vagy ízlés szerint mehet bele sonka gomba sajt vagy bármilyen zöldség és fűszer), ezután hozzáöntjük a mandulatejet, és belekeverjük a zablisztet. Egy átlagosnál kisebb serpenyőben olívaolajon kisütjük ALACSONY lángon. Mikor már szinte a teteje is teljesen megsült megfordítjuk és készre sütjük. A csirkemellet igény szerint bárhogy elkészíthetjük. Én kockákra vágtam, wokba tettem, majd fűszereztem, és alacsony lángon készre sütöttem. A tortilla lapra tettem a kész rántottát, rá a csirkét, paradicsomot. Az egyik végét behajtogattam, és feltekertem. Majd az egészet alufóliába tekertem, hogy ne essen szét, és szállítható legyen. 🙂