Hozzávalók:
– 25 dkg Dia- Wellness liszt
– 2 dkg élesztő
– 2 dl tej
– 4 dkg eritrit
– 3 dkg kókuszolaj
– csipet só
– 2 tojássárgája
– xilites sárgabaraclekvár
– porrá őrölt eritrit
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos mandulatejben egy kevés eritrittel felfuttatjuk. A többi hozzávalót elkeverjük és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk és újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületen, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpával mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
190 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul. Porrá őrölt eritrittel megszórva tálaljuk.
Eredeti recept itt: http://kifoztuk.hu/receptjeink/keltek-kenyerek-pekaruk/item/fank-tepsiben-suetve