Hozzávalók:
-12 dkg zabliszt
-6dkg zabpehely
– 8 dkg eritrit
– vanília aroma
– 3 csík diabetikus étcsokoládé
– aszalt meggy ízlés szerint
-1 dl cukormentes mandulatej
– 1 tojás
– 5 ek. kókuszolaj
– 2 tk. sütőpor
Elkészítés:
A csokit és a gyümölcsöt apróra vágjuk, majd mindent összekeverünk. Körülbelül egy evőkanálnyi masszát sütőpapírra teszünk, majd kilapítjuk. Így járunk el a többivel is, és előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűl, ropogós keksz lesz belőle 🙂
Tipp: bármilyen aszalt gyümölcs, mag keverhető bele. ( mazsola, áfonya, meggy, aszalt gyümölcs mix, különböző sózatlan magok, mint mandula, diófélék, mogyóró. Ízesthető zsírszegény kakaóporral is.