Hozzávalók:

– 250 g meggy

– 185 g cocomas

– 1 evőkanál nyílgyökérliszt

– ízlés szerint eritrit

– 6 db szegfűszeg

– fahéj ízlés szerint

– fél citrom

– 2 db tojásfehérje

– 5 dkg eritrit

– csipet só

Elkészítés:

A meggyet vízzel felengedjük, és feltesszük főni, ízesítjük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Ha felforrt a levet átöntjük egy másik edénybe. Kicsit hagyjuk a meggyet kihűlni,közbe a szegfűszeget vegyük ki belőle. Majd turmixoljuk össze. Öntsük fel a levével, és tegyük vissza főni. A cocomast a nyílgyökérliszttel keverjük ki, majd ha a meggylé felforrt öntsük hozzá. Ezután még ízesíthetjük, illetve reszeljünk hozzá kb. fél citrom héjat.

A habgaluskához a tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. Mikor már félkész hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük a habot. Gyöngyöző vízbe kanállal szaggatjuk, és egy percig főzzük mindkét oldalát.

img_1195.JPG

Write a comment