Nincsenek termékek a kosárban.
Itt a farsang, itt a fánk szezon. Ne féljünk valami újat is kipróbálni, az egyik legfinomabb fánk, amit valaha kóstoltam. Elkészíthetitek sütőtökkel is, isteni finom úgy is. Receptet IDE kattintva találjátok!
Hozzávalók:
- 300 g édesburgonya ( főzve)
- 300 g Dia Wellness szénhidrát csökkentett liszt ( Dia-Wellness liszt ITT)
- 1 tojás
- 30 g eritrit (eritrit ITT)
- 20 g élesztő ( élesztő ITT)
- 1 dl cukormentes mandulatej ( más növényi tej is jó) (mandulatej ITT)
- 2 evőkanál zsírszegény natúr joghurt
- 12 g vaníliás eritrit (eritrit ITT)
- 5 evőkanál kókuszolaj ( kókuszolaj ITT)
- egy csipet só (himalája só ITT)
- 1 teáskanál reszelt vagy szárított narancshéj (fűszernövények ITT)
- egy teáskanál fahéj (fűszernövények ITT)
- egy teáskanál szerecsendió (fűszernövények ITT)
- kókuszolaj a sütéshez ( kókuszolaj ITT)
Elkészítés:
Az édesburgonyát feltesszük főni enyhén sós vízben. Mikor megpuhult, krumplinyomón átpasszírozzuk, és hagyjuk kihűlni. A mandulatejet megmelegítjük, annyira, hogy ne legyen forró, de a langyosnál melegebb legyen. Beletesszük az 1 tk. eritritet, és a szárított élesztőt. Hagyjuk, hogy felfusson. Ez kb. 15 perc. Persze nem azt a hatást kell várni, mint a tehéntej cukor verziónál, de apró buborékozások megjelenik a tetején, ha ügyesek vagyunk. A tört burgonyához adjuk a lisztet, a tojást, az eritritet, a kókuszolajat, végül a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, majd a joghurtot és a fűszereket is hozzáadjuk. Tésztát dagasztunk, és letakarva hagyjuk legalább fél órát pihenni. Ezután kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Az ujjunkkal a közepébe mélyedést nyomunk, ahova később a lekvár került. Nem túlságosan forró, bő kókuszolajban kisütjük, úgy, hogy először a teteje kerül a kókuszolajba, majd megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Papírtörlőre szedjük, és a tetejüket megszórjuk fahéjas porrá őrölt eritrittel.
Tápérték 100 grammban ( a sütés közben felszívott olaj nélkül)
kcal: 232.21
fehérje: 11.52 g
szénhidrát: 19.4 g
zsír: 10.39 g